Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İftarda Ana Yemekler

İftarda Ana Yemekler
0
116

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
İftar Yemekleri

İftar icin Ana Yemekler

Ramazanda iftar yemeklerine dikkat etmelisiniz Ayrıca iftarda yemeğinizi hızlı yemeyin Yemek yemek icin kendinize fazla zaman ayırın İftarda kızartma yemekten kacının Etleri ızgara ya da fırında pişirmeyi tercih edin Yağlı yiyecekler yerine yağsız sebzeli yiyecekler yiyin
Ağır tatlılar yerine hafif sutlu tatlıları tercih edin Ayrıca iftarda ve sahurda bol miktarda su tuketmelisiniz

İftarda hazırlayabileceğiniz ana yemekler; patates puresikuru kofte, patates musakka, fırında karnıbahar boreği, sarımsaklı yahni, hamsi buğulama, etli kurufasulye

Birkacının tarifini verecek olursak;

imagesiftardaanayemekler5ad3e8580005c

Patates Puresi

malzemeler;

6 7 patates
1 kaşık yağ
1 bardak sut
Tuz

Yapılışı: Patatesler yıkanıp haşlanır Sıcakken soyulup pure makinesinden gecirilir veya rendelenirYağ, sut ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır

Kuru Kofte

1 kg yağsız dana kıyma
4 adet orta boy kuru soğan (cok ince rendelenmiş)
1 adet yumurta
78 dilim bayat ekmek (kabuklarını soymamıza gerek yok) veya tost ekmeği
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı kimyon

Yapılışı:

Once bayat ekmekleri bol suda ıslanmaya bırakalım Ote yandan derin bir yoğurma kabının icine kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyelim Islanıp iyice yumuşayan ekmekleri elimizle sıkıp, kofte harcının icine karıştıralım Şimdi de tum malzemeleri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayalım Kofte harcı ne kadar uzun yoğrulursa, en az 810 dakika gibi o kadar iyi kızarır ve lezzetli olur Hatta yoğrulan kofte harcını toparlayıp, 12 saat buzdolabında dinlendirmeniz de bu lezzete cok katkıda bulunacaktır Sonra kofte harcından kabuklu ceviz kadar parcalar koparalım, iki elimizin arasında yuvarlayıp, 10 cm boyunda 1,5 cm eninde uzun mekik, kofteler hazırlayalım Bir tepsinin icine 1 yemek kaşığı unu serpiştirip, kofteleri yan yana dizelim Bu arada geniş bir tavada yağı kızdırıp, kofteleri arkalı onlu kızartalım Uzerine kağıt pecete serilmiş bir tabağa dizip, fazla yağı emdirelim Sonra da ılık olarak servise sunalım
 
858,505Konular
982,799Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt