bilgisayarci
FD Üye
İftara Şipşak Hazır Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Akşamdan ıslatılmış 1 kase nohut
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet fissler düdüklü tencere
İftara Şipşak Hazır Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi yağda biraz kavuralım.
- Ardından soğan ve biberleri ekleyip, kavuralım.
- Azıcık kavurduktan sonra nohut, salça ve baharatları ekleyelim.
- Son olarak materyallerin hizasında kaynar suyu ek edelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra düdüklünün kapağını gerçek formda kapatalım.
- Ocağın en büyük gözünde koyu yeşil halka görünene kadar bekleyelim.
- Koyu yeşil halka görününce ocağın en küçük gözüne ve en kısık ateşe alalım.
- 16 dk. Kadarcık mühlet tutalım ve müddet sonunda ocağın altını kapatalım.
.
- Ardından tüm halkalar inene ve tık sesi gelene kadar bekleyelim. Ancak yok olmaz vaktim yok derseniz düdüklünün sapındaki tuşa yavaşça basarak buharı dışarı verelim. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun
.