Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

iftar vermenin fazileti

iftar vermenin fazileti
0
136

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İftar vermenin fazileti
Sual: İftar vermenin fazileti nedir? İftâr veremeyen fakir, iftâr verme sevâbına kavuşmak için ne yapmalıdır?

YANIT

Yolda sırası gelmişken bir oruçluya bir hurma ya da bir zeytin verilse de, iftar verme sevabına kavuşulur Hadisi şerifte buyuruldu fakat:

(Ramazanda bir misafire oruç açtırana, Sırat köprüsünü geçmek kolaylaşır) VNecat

Peygamber efendimiz, (Bir kimse, bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları affolur O oruçlunun sevabı dek ona sevab verilir) buyurunca, Eshabı kiramdan bazıları, bir oruçluyu iftar ettirecek değin varlıklı olmadıklarını söylediler Onlara cevaben buyurdu oysa: (Bir hurma ile iftar verene de, yalnız su ile oruç açtırana da, azıcık süt ikram edene de bu sevab verilir) Beyhekî

Peygamber efendimiz, (Ramazan ayında bir oruçluyu su ile iftar ettiren, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur) buyurunca, Eshabı kiram, “Su az ve kıymetli iken mi? diye suâl etti Onlara cevaben buyurdu ama: (İsterse çay kenarında versin, aynıdır) VNecat

Yemek Yemek yedirmeyi nimet bilmelidir!

Yemek Yemek yedirmek fazla sevabdır Hele oruçluya yedirmek daha çok sevabdır Oruç tutanın sevabı kadar sevab alır, oruçlunun sevabından eksilme olmaz Hadisi şeriflerde buyuruldu ancak:

(Bir oruçluya iftar veren, aynı ecre kavuşur) Beyhekî

(Allah indinde amellerin en kıymetlisi, bir müminin sıkıntısını gidererek, borcunu ödeyerek veya karnını doyurarak onu sevindirmektir) İsfehani

(Amellerin en faziletlisi, bir müminin aybını örtmek, karnını doyurmak ve bir ihtiyacını yerine getirmek suretiyle onu sevindirmektir) Taberânî

(Allah, yemek yemek yediren cömertle meleklerine övünür) İGazali

(Konuk, sofrada bulunduğu müddetçe, melekler, ev sahibine duâ eder) Taberânî

(Kıyamette Allahü teâlâ, kimine, “Bana neden yemek vermedin? diye sorar O da, “Sen âlemlerin Rabbisin Sana nasıl yemek yemek verebilirdim der Allahü teâlâ da, “Aç olan bir arkadaşına yemek vermedin Eğer verseydin, bana yemek vermiş gibi sevab alırdın buyurur) Müslim

(Cennette o kadar güzel köşkler vardır oysa, bunlar, tatlı konuşan, yemek yediren ve cümbür cemaat uyurken namaz kılanlar içindir) Tirmizî

(Arkadaşına, sevdiği yemeği verenin günahları affolur) Bezzar

Arkadaş ve arkadaşlara yemek yemek yedirmek, sadaka vermekten efdaldir HzAli buyurdu ama:

(Dostlara yedirdiğim bir ekmek, fakirlere verdiğim beş ekmekten daha kıymetlidir Dostlarla yenilen yemek yemek, köle azad etmekten daha makbuldur)

(O beni yemeğe çağırmıyor Onu niye çağırayım) dememelidir! Yemeğe çağırırken de, yemeğe sırası gelmişken de yalnız Allah rızasını düşünmelidir
*

858,519Konular
981,185Mesajlar
31,045Kullanıcılar
zedaffSon üye
Üst Alt