Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İftar Sonra Hafif Sütlü Tatlı Karpatka

İftar Sonra Hafif Sütlü Tatlı Karpatka
0
63

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

İftar Sonra Hafif Sütlü Tatlı Karpatka Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı (Yarım paket)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 adet yumurta
  • yarım çay kaşığı tuz
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet muz
Üzerine;
  • Pudra şekeri
  • Muz

İftar Sonra Hafif Sütlü Tatlı Karpatka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kreması için; yumurta sarısı ve tereyağı hariç hepsini karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
  2. Çatal yardımıyla ezdiğiniz 1 adet muzuda kremaya ek ediyoruz.
  3. İlk sıcağını atan kremaya yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Ardından oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip çırpıyoruz.
  5. Hamur kıvamı için; tencereye su, tereyağ ve tuzu ek edip kaynamasını bekliyoruz.
  6. Ardından unu ek edip yeterlice yediriyoruz. Helva kıvamını elde ediyoruz. Ocaktan soğumaya bırakıyoruz.
  7. Soğuyan karışıma kabartma tozunu ve yumurtaları tek tek ilave ederek mikserle çırpıyoruz.
  8. Hamurun yarısını kelepçeli kaba döküyoruz.
  9. Önceden ısıtılan 165 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.
  10. Hamurun başka yarısınada birebir süreci gerçekleştiriyoruz.
  11. Kremamızı bu iki katın ortasına döküyoruz.
  12. İsterseniz muzda ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun, dilerseniz sevdiğiniz meyvelerlede süsleyebilirsiniz :).
İftar Sonra Hafif Sütlü Tatlı Karpatka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Karpatka Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; Yarım tereyağı (125 gr)1 su bardağı su1 su bardağı unYarım çay kaşığı tuz4 adet yumurta1 çay kaşığı kabartma tozu Kreması için; 2 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1.5 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 adet yumurta sarısı2 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Karpatka (Profiterolün Pasta Hali) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için (125 gr) Yarım paket margarin1 su bardağı su1 su bardağı unYarım çay kaşığı tuz3 adet yumurta1 çay kaşığı kabartma tozu Kreması için 2 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1.5 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Karpatka Tanımı İçin Gereçler Kreması ı̇çin materyaller; 125 gram margarin2 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı nişasta1,5 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısı2 paket vanilin Hamuru ı̇çin; 125 gram margarin1 su bardağı suYarım çay kaşığı tuz1 su bardağı un1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Karpatka Polonya'nın Meşhur Pastası (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 7 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı su1 çimdik tuz1 su bardağı un4 adet yumurta1 çay kaşığı hazır kabartma tozu Kreması için; 2 su bardağı süt1.5 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta (Buğday)1 su bardağından 2 parmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Karpatka Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ1 su bardağı su1 su bardağı unYarım çay kaşığı tuz4 adet yumurta1 çay kaşığı kabartma tozu Kreması için 2 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1.5 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 yumurta sarısı2 paket vanilya100 gram tereyağ Üzeri için Pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt