nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
İftar için hoş bir mönü
Bugün akşam iftar için hep birlikte güzel bir sofra hazırlayacağız Bugün yapacağımız yemekler tekrar çok hoş ve leziz
Ayran Aşı Çorbası Mantarlı Et Sote Fırın Makarna Lokma Ayran aşı çorbasının yapılışını hemencecik anlatalım
Malzemeler:
300 gr aşurelik buğday
1300 gr yoğurt
4 çorba kaşığı un, tuzlu
2 tane kuru soğan
1 avuç kişniş otu
Zeytinyağı ve kuru nane
Yapılışı:
Aşurelik buğdayı akşamdan soğuk suya ıslatın Bir gece suda bekleyen buğday çorbamız pişene değin suda kalsın
Zeytinyağında soğan ve kişniş otu ile ayrıntılarıyla kavrulur Bu işlem esnasında yoğurduğunuz koyu ayran haline gelene değin suyla karıştırın
Büyük bir tencereye su koyulur içine ıslatılmış buğdaylar ve koyu ayran kıvamındaki yoğurt koyulur, karışım kaynayana değin karıştırılır ve kaynayınca içine tuzlu ve soğanlı kişniş otu kavurması koyulur, tekrar tamamen karıştırılarak özleşmesi sağlanır daha sonra ocağın altı kısılarak on dakika dek daha pişirilir *
Bugün akşam iftar için hep birlikte güzel bir sofra hazırlayacağız Bugün yapacağımız yemekler tekrar çok hoş ve leziz
Ayran Aşı Çorbası Mantarlı Et Sote Fırın Makarna Lokma Ayran aşı çorbasının yapılışını hemencecik anlatalım
Malzemeler:
300 gr aşurelik buğday
1300 gr yoğurt
4 çorba kaşığı un, tuzlu
2 tane kuru soğan
1 avuç kişniş otu
Zeytinyağı ve kuru nane
Yapılışı:
Aşurelik buğdayı akşamdan soğuk suya ıslatın Bir gece suda bekleyen buğday çorbamız pişene değin suda kalsın
Zeytinyağında soğan ve kişniş otu ile ayrıntılarıyla kavrulur Bu işlem esnasında yoğurduğunuz koyu ayran haline gelene değin suyla karıştırın
Büyük bir tencereye su koyulur içine ıslatılmış buğdaylar ve koyu ayran kıvamındaki yoğurt koyulur, karışım kaynayana değin karıştırılır ve kaynayınca içine tuzlu ve soğanlı kişniş otu kavurması koyulur, tekrar tamamen karıştırılarak özleşmesi sağlanır daha sonra ocağın altı kısılarak on dakika dek daha pişirilir *