Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İfrad Haccı Nedir,İfrad Haccı Nasıl Yapılır?

İfrad Haccı Nedir,İfrad Haccı Nasıl Yapılır?
0
155

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İfrad Haccı Ne Süre Yapılır
İfrad Haccı İle İlgili Bilgi
İfrad Haccı Yapanlar Kurban Keser Mi?

İfrad haccı, umresiz yapılan hacdır Benzer yılın hac ayları içinde, hacdan önce umre yapmaksızın hac niyetiyle ihrama girilir ve sadece hac yapılırsa ifrad haccı üretilmiş olur İfrad haccı yapacak olan kimse, Mikat sınırında ya da daha önce ihrama girerken Allahım! Senin rızan için hac yapmak istiyorum Bunu kolaylaştır ve kabul eylediyerek yalnız hacca niyet eder ve telbiye getirir Bu şekilde hac için ihrama girdikten sonra, artık bayramın birinci günü tıraş oluncaya değin ihramdan çıkamaz

İfrad haccı yapan kimsenin Mekkeye varınca oluşturacağı ilk tavaf, Kudüm Tavafı dır Bunun için Allahım! Senin rızan için Kudüm Tavafıyapmak istiyorum Bunu kolaylaştır ve kabul eylediye gaye eder Tıpkı Tavafın yapılışıkonusunda anlatıldığı şekilde Kudüm tavafını yapar

İfrad haccına kasıt edenler, hac ihramına girmiş olduklarından dilerlerse, haccın sayini Kudüm tavafının arkasında yapabilirler Bu takdirde Kudüm tavafını yaparken Iztıbave Remel(35) yaparlar Bunlar, artık Ziyaret tavafından daha sonra say yapmazlar

İfrad haccı yapanların Hac kurbanı (Şükür hedyi) kesmeleri gerekmez Fakat açlık ederlerse sırf sevabını edinmek için nafile olarak kesebilirler *

858,536Konular
981,824Mesajlar
32,333Kullanıcılar
elgriseldaaaSon üye
Üst Alt