Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Velibah

İçli Velibah
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
icli-velibah.jpg

İçli Velibah Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin
  • 4 bardak un
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 paket indesit maya
  • Göz kararı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
İçi İçin
  • 250 gram tereyağı
  • 1 kase doğranmış sucuk
Üzeri İçin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

İçli Velibah Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle süt ve suyumuzu ılıtıp yoğurma kabına alalım mayayı tuzu ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
  2. Denetimli halde un ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak hamur olmalı kalitesine nazaran ölçü artabilir yada azalabilir.
  3. 15 dakika hamuru dinlendirdikten sonra portakal büyüklüğünde bezeler alıp avuç içi büyüklüğünde açalım ortasına harç koyup bohça formunda kapatıp dinlendirelim.
  4. Daha sonra az un serptiğimiz yerde yemek tabağı büyüklüğünde açalım ve orta ateşte ağzı kapalı tavada önlü artlı pişirip tereyağı sürüp servis edelim.
 

Similar threads

Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı kurumaya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker İç harcı için; 3 adet patates1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tozbiberi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı İçin Malzemeler Hamur için malzemeler 1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya (10 gr)2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şekerYaklaşık 4 su bardağı un İç harç malzemeler 3 adet haşlanmış patatesTuz damak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Velibah Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 1 paket küçük instant maya1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için : 3 adet haşlanmış patetes1 yemek kaşığı lor peyniri1 adet taze soğan1 tutam ince kıyım maydanoz1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler 2,5 su bardağı su (ılık)1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz7 su bardağı un İçi için; 5-6 adet patates (Haşlanmış)TuzKarabiberPulbiberMaydanoz Üzerine sürmek için; 100 gr tereyağı Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) İçin Malzemeler Hamuru için; 800 ml ılık su10 su bardağı un1 paket instant maya (7 gram)2,5 dolu tatlı kaşığı tuz1 dolu yemek kaşığı şeker Su bardağı ölçüm 220 ml İçi için; 10 adet orta uzunluk patates1 kase rendelenmiş kaşar peynir1 kase kıyılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt