İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı su
- 3 kaşık un
- Tuz
- Toz biber
- Kara biber
- 1 kg kıyma
- 1 kg soğan (Robotta çekin)
- Maydanoz
- 2 kaşık margarin
- Yarım su bardağı ceviz içi (Çekilmiş) varsa kuyruk yağı tuz 1.5 kaşık salça karabiber pul biber toz biber
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcın hepsini tavaya koyup pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz.
- Hamurunu için; ince bulgurun üstüne 1 bardak sıcak su döküp, biraz yumuşamasını bekliyoruz.
- Yumuşayınca robotta çekip hamuru yoğuruyoruz ve yoğurma esnasındada yarım şu bardağı şu ekliyoruz iç harcı düzgünce soğuduktan sonra biçim veriyoruz.
- Bir tencereye 2 litre su koyup kaynatıyoruz kaynayan suyun içine biraz tuz atıp içli köfteleri haşlıyoruz.
- Pişen içli köftelerin üç kısımları suyun üstüne çıkar alıp servis ediyoruz isterseniz kızartmasınıda yapabilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.