
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 2 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı olarak konulur)
- 1 çay bardağı sıvı yağ veya 150 gram margarin
- 1 demet maydanoz
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bulgur ve irmiği bir kapta yarım bardak su ile 2 saat kadar bekletin, suyunu iyice çeksin.
- Bu arada iç harcı için kıymayı bir tavada rengi dönene kadar kavurun ve soğanı içine doğrayın ve 150 gram kadar margarin ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Eğer isterseniz salçayı ekleyin ve ince ince kıyılmış maydanozları ve baharatları ve tuzu ekleyin ve iyice pişene kadar kavurun.
- İç harç bittikten sonra buzdolabında soğuması için bekletin.
- Soğuduktan sonra ve bulgurlar da iyice suyunu çektikten sonra, bulgurdan ceviz ya da yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde önce biraz yuvarlayın.
- Ortasına doğru baş parmağınız ile döndürerek oyarak kabak şeklini verin ve iç harcı ekleyip uç kısmı avucunuzun içinde döndürerek kapatın.
- Elinize yapışmaması için her şekil vermeden önce elinizi su ile ıslatın. Ve mutlaka iç harcı soğuk olmalı.
- Şekil verme işlemi bitince bir tavada sıvı yağ veya tereyağında kızartın.
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı