
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
- 200 gram dana kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- Çekilmiş ceviz yarım çay bardağı
- Tuz, karabiber
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- El ıslanmak için su
- Sıvıyağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur ve irmik ıslatılır ve bekletilir.
- Sıvıyağ tavaya alınır kıyma kavrulur.
- Soğan ve salça eklenir kavrulmaya devam edilir.
- Tereyağı baharatlar eklenir en son maydanoz ve ceviz eklenir altı kapatılır soğumaya alınır.
- Bulgurun içine kalan tüm materyaller konulur ve elimizi ıslatarak güzelce yoğrulmaya başlanır ne kadar yoğrulursa o kadar hoş olur 15 dakika kadar.
- Bulgur toplarımızı yapalım.
- Tezgaha streç sineması serelim üzerine yuvarlağımız toptan koyup tekrar streç sinema ile üzerini kapatalım merdane ile açalım.
- Sonra içine kıymalı harçtan biraz koyalım streç sinema ile üzerini tekrar kapatalım.
- Kenarlarını yeterlice kapatalım.
- Tabak ile kenarlarını keserek düzeltebilirsiniz.
- Bütün hamura tıpkı süreç uygulanır.
- Isıtılan yağda önlü gerili kızartılır. Afiyet olsun.