Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte

İçli Köfte
0
45

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
icli-kofte.jpg

İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler


İç harcı için;
  • 200 gram dana kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Maydanoz
  • Çekilmiş ceviz yarım çay bardağı
  • Tuz, karabiber
Köftesi için;
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • El ıslanmak için su
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bulgur ve irmik ıslatılır ve bekletilir.
  2. Sıvıyağ tavaya alınır kıyma kavrulur.
  3. Soğan ve salça eklenir kavrulmaya devam edilir.
  4. Tereyağı baharatlar eklenir en son maydanoz ve ceviz eklenir altı kapatılır soğumaya alınır.
  5. Bulgurun içine kalan tüm materyaller konulur ve elimizi ıslatarak güzelce yoğrulmaya başlanır ne kadar yoğrulursa o kadar hoş olur 15 dakika kadar.
  6. Bulgur toplarımızı yapalım.
  7. Tezgaha streç sineması serelim üzerine yuvarlağımız toptan koyup tekrar streç sinema ile üzerini kapatalım merdane ile açalım.
  8. Sonra içine kıymalı harçtan biraz koyalım streç sinema ile üzerini tekrar kapatalım.
  9. Kenarlarını yeterlice kapatalım.
  10. Tabak ile kenarlarını keserek düzeltebilirsiniz.
  11. Bütün hamura tıpkı süreç uygulanır.
  12. Isıtılan yağda önlü gerili kızartılır. Afiyet olsun.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt