
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım haşlanmış patates püresi
- 350 gram dana kıyma
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tutam maydanoz
- Yarım su bardağı küçük doğranmış ceviz
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce bulgur ve irmiği bir kaba alıp sıcak suyu dökün ve üstünü kapatıp 10-15 dakika şişmeye bırakın.
- O sırada soğanları yemeklik doğrayıp kavurmaya alın.
- Kavrulan soğana kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kavrulduktan sonra öbür materyalleri ekleyip yeterlice karıştırın ve altını kapatın.
- Hamur için şişen bulgur ve irmiğe öbür materyalleri ekleyip karıştırın ve sonrasında parmağınızla oyup içine harcı koyup kapatın.
- Kızgın yağda 5 dk kızartın ve içli köftemiz hazır afiyet olsun ????