İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
İçli Köfte Hamuru İçin
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 225 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım. Bunun için bir tencereye sıvı yağ koyarak küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra kıymayı ek ederek yaklaşık 3-4 dakika kavuralım.
- Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ek edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.
- Son olarak ceviz ve maydanozu ek ederek karıştıralım. İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- İçli köfte hamuru için derin bir kaba bulgur ve irmiği koyalım. Üzerine kaynar suyu dökerek ağzını kapayalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.
- Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek yeterlice yoğuralım.
- Yoğurma etabında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir ölçü su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra şekillendirmeye geçiyoruz. Ben içli köfte aparatı kullanarak işi bir tık daha kolaylaştırdım.
- Aparata harcımı yerleştirdim ve bastırdım. Yapışmaması ismine da buzdolabı poşetini kesip ortasına koydum ve iç harcımı koyup tekrar aparatla kapadım. Yanlarda açılmalar olursa elinizi hafif su ile ıslatıp destekleyebilirsiniz.
- Bütün köfteleri bu formda hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartalım. Köftelerin rengi kızardığında servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.