
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
Hamur gereçleri
- 1 su bardağı (200 ml) ince köfteli bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 500 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Ben 100 grm margarin kullandım lakin dilerseniz kuyruk yağ ile de tat verebilirsiniz
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur ve irmiği sıcak suda 10 dk bekletip yumuşatıyoruz ve akabinde o yumuşarken soğanları küp küp doğrayıp kıymayı pişirmeye başlıyoruz.
- Kıyma suyunu çektikten sonra soğanlar ek edip karıştırıyoruz.
- Akabinde salçayı ek ediyoruz.
- Biraz kavrulduktan margarini ek edip karıştırıyoruz.
- Son olarak baharatları koyduktan sonra biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Kıyma soğuduktan sonra cam kapalı birşeye koyarak buzluğa atıp donmasını bekliyoruz.
- O donarken hamuru yapabiliriz.Hamuru derin bir kaba alıp ısladığımız bulgur suyunu çektikten sonra yada süzdürebilirsiniz çok suluysa bir derin kaba alıp salça, un, tuz, pul biberi ek edip karıştırıyoruz
- Yapışmaması için elinizi ıslatabilirsiniz yoğururken parçalanmaması için kuru halde değil ellerinizi suya dokunup yapabilirsiniz hamuru yaparken kıyma donduysa başlayabiliriz.
- Elinizi hafif ıslatıp ceviz büyüklüğünde de hamur alıp ince bir biçimde avuç içinde açıyorsunuz.
- Kıymayı içine koyup ağzını yırtılmayacak biçimde kapatıyoruz.
- Kaynar suda yaklaşık 15, 20 dk haşlatabilirsiniz ve yırtılmaması için suya limon tuzu atarak pişirebilirsiniz afiyet olsun.