İcli Kofte Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin;
*4 su bardağı ciğ koftelik bulgur
*2 su bardağı irmik
*6 su bardağı soğuk su
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı salca
*23 su bardağı kadar un olculu olarak katın cunku bulgurun veya unun markasına gore az veya cok olabilir
İc malzemeleri;
*1 kilo kıyma et
*2 kilo kuru soğan
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı salca
*1 margarin
*Tuz
*Pul biberi
*Karabiber
Pişirmek icin;
*Bir tencerenin 32 dolusu su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım cay kaşığı kadar limon tuzu
*Ben bu defa sadece haşladım ama kızartmak isteyenler ciğ olaraktan sıvı yağda kızartabilirler
*Ben hafif haşlayıpta kızartıyorum hafif haşlandıktan sonra kızartıldığında soğuduğunda da sertliğini koruyor yumuşamıyor
İcli Kofte Tarifi Yapılışı
1
*Hamur icin; İnce Bulgur ve irmik yoğurma kabına katılır su ilave edilir ve suyunu cekmesi beklenir
*Suyunu cektikten sonra yumurta, tuz, salca ,eklenip karıştırıldıktan sonra un olculu olarak eklenip yoğurulur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı ceviz buyukluğunde parcalara ayrılır
*İc harcı, Soğan soyulup robottan gecirilir
*Margarin tencereye alınır eriyen margarinin icine kıyma et katılır suyunu ceken etin icine soğanlar eklenir soğanlar da pembeleşince salca ilave edilir
*Maydanozlar ince doğranır baharatlarla birlikte ic harca eklenir ve soğumaya bırakılır
*Soğuduktan sonra ceviz buyukluğunde hamur alınır elde acılır elde acamayanlar limon sıkacağı ile de acabilir tum hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir
*Tencerede su kaynadıktan sonra tuz ve limon tuzu eklenir (limon tuzu hamurun dağılmasını engelliyor)
*Tencerenin buyukluğune gore icerisine ortalama 1012 adet icli kofte katılır
*23 dakika sonra kevgir yardımı ile hafifce karıştırılır ve suyun yuzeyine cıktıktan sonra kofteler 23 dakika daha kaynadıktan sonra cıkartılır afiyetle yenilir
*4 su bardağı ciğ koftelik bulgur
*2 su bardağı irmik
*6 su bardağı soğuk su
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı salca
*23 su bardağı kadar un olculu olarak katın cunku bulgurun veya unun markasına gore az veya cok olabilir
İc malzemeleri;
*1 kilo kıyma et
*2 kilo kuru soğan
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı salca
*1 margarin
*Tuz
*Pul biberi
*Karabiber
Pişirmek icin;
*Bir tencerenin 32 dolusu su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım cay kaşığı kadar limon tuzu
*Ben bu defa sadece haşladım ama kızartmak isteyenler ciğ olaraktan sıvı yağda kızartabilirler
*Ben hafif haşlayıpta kızartıyorum hafif haşlandıktan sonra kızartıldığında soğuduğunda da sertliğini koruyor yumuşamıyor
İcli Kofte Tarifi Yapılışı
1
*Hamur icin; İnce Bulgur ve irmik yoğurma kabına katılır su ilave edilir ve suyunu cekmesi beklenir
*Suyunu cektikten sonra yumurta, tuz, salca ,eklenip karıştırıldıktan sonra un olculu olarak eklenip yoğurulur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı ceviz buyukluğunde parcalara ayrılır
*İc harcı, Soğan soyulup robottan gecirilir
*Margarin tencereye alınır eriyen margarinin icine kıyma et katılır suyunu ceken etin icine soğanlar eklenir soğanlar da pembeleşince salca ilave edilir
*Maydanozlar ince doğranır baharatlarla birlikte ic harca eklenir ve soğumaya bırakılır
*Soğuduktan sonra ceviz buyukluğunde hamur alınır elde acılır elde acamayanlar limon sıkacağı ile de acabilir tum hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir
*Tencerede su kaynadıktan sonra tuz ve limon tuzu eklenir (limon tuzu hamurun dağılmasını engelliyor)
*Tencerenin buyukluğune gore icerisine ortalama 1012 adet icli kofte katılır
*23 dakika sonra kevgir yardımı ile hafifce karıştırılır ve suyun yuzeyine cıktıktan sonra kofteler 23 dakika daha kaynadıktan sonra cıkartılır afiyetle yenilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.