
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı koftelik ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 2 kaşık biber salçası
- Tuz kimyon karabiber
- Bir ölçü sıcak su
- 1 kilo kıyma
- 1 kilo kuru soğan
- 1 kaşık biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı
- 1 çay kaşığı pulbıber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Köftelik bulgur ve irmiği bir kaba alıp üzerine bir ölçü sıcak su döküp ağzını kapatıp suyunun çekmesini bekliyoruz.
- Suyunu çeken bulgura sırasıyla yumurta, un, tuz, ve baharatını ekleyip çiğ köfte yoğurur üzere yoğurup macun kıvamına getiriyoruz.
- İç harcı için evvel ince doğranmış soğanı 4, 5 kaşık sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana kıymayı ekleyip ikisini kavurmaya devam ediyoruz.
- Kıymanın suyu çekilip piştiğin de salçası ve baharatını atıp altını kapatıyoruz soğumaya birikiyoruz soğuyan iç harcından tatlı kaşığı ile alıp elimizde form verip tepsiye diziyoruz.
- Dondurup daha sonra çıkartıp yağ da kızartabilirsiniz yahut su da haşlayıp üzerine yağ kızdırıp yiyebilirsiniz afiyet olsun.