
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- Tuz, karabiber, pulbıber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Maydanoz
- 3 bardak ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 3 su bardağı su
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
- Soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun, soğanlar pembeleşince kıymayı ek edin.
- Baharatları salçayı ekleyelim, ocağı kapatıp maydanoz ve tereyağını koyup sıcaklığınla pişmesini sağlayalım.
- Dış harcını hazırlayalım bunun için irmik ve bulgur üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip biraz şişmesini bekleyelim.
- Suyu çekince un, salça ve yumurtayı ekleyip biraz yoğuralım.
- Hamurumuz olunca ceviz büyüklüğünde modüller koparıp havuçla içini oyalım kıyma koyup kapatalım.
- Çatlayan kısımları elimizi ıslatıp hamurdan modül koparıp yama yapabilirsiniz.