
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 2 buçuk su bardağı kısırlık bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 patates (haşlanmış olacak )
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı un
- 400 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- Tuz karabiber pul biber toz biber
- 50 gram margarin
- Ceviz kırığı
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Evvel iç harcı için soğanları bir tavaya alıp pembeleşince kıymayı ekliyoruz.
- Kıymanın rengi döndükten sonra margarin ve akabinde baharat ve tuzları da atıp kavuruyoruz.
- Ocağı kapatınca ceviz kırığı ekliyoruz. Harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Kısırlık bulgurumuza sıcak suyu döküp bir kapta üzeri kapalı olacak halde demlendiriyoruz.
- Suyunu çeken bulgura irmik yumurta salça un patates tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Elimizle kıvam alana kadar yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde kesimler alıp evvel yuvarlıyoruz sonra işaret parmağımızla içini olabildiğince ince bir halde oyup kıymalı harcı koyuyoruz.
- Akabinde işaret parmağı ve baş parmağımızın ortasında ağzını kapatıyoruz.
- Ortada elimizi ıslatarak hamurun çatlamasını engelleyebiliriz.
- Kızgın ve derin bir yağda rengi dönene kadar kızartalım.
Not: harcın içine haşlanmış patates konulduğunda daha çabuk kızarıyor dikkatli kızartalım.
Not: patatesi birinci kez ekledim lakin ben patates eklemediğim içli köfteyi daha çok sevdim. Patates ile biçim vermek çok daha kolay oluyor lakin patatessiz olanda daha lezzetli tercih sizin