
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber ve tuz
- 250 gram dana kıyma (Yağsız)
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
- 2 su bardağı sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Küp küp doğradığımız soğanları ve rendelediğimiz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra kıymayı ek edelim ve pişirelim.
- Kavurulan kıymaya baharatları ek edip ocağın altını kapatalım.
- Sonra ince doğranmış maydanozları ekleyip soğumaya bırakalım(bir gece evvelden iç harcı hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz).
- Bulgur ve irmiğin üzerine sıcak suyu dökelim ve üzerini kapatalım. Yarım saat kadar bekletelim.
- Yumuşayan bulgura un yumurta salça ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamurumuza form verirken elimizi ıslatıp ceviz birazdan büyük modül koparalım.
- İşaret parmağımızla oyarak inceltelim.
- İncelttikten sonra iç harçtan koyalım ve kapatalım. Elimizle şekillendirelim.
- Kızartma tavasına 2 su bardağı sıvı yağ koyalım içli köfteleri kızgın yağda artlı önlü kızartalım.
- Kızaran içli köfteleri havlu kağıt serili servis tabağına alalım ılık yada sıcak servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet bal olsun.