Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte

İçli Köfte
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
icli-kofte-2.jpg

İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber ve tuz
İç harcı için,
  • 250 gram dana kıyma (Yağsız)
  • 2 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım bağ maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
Kızartmak için
  • 2 su bardağı sıvı yağ

İçli Köfte Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Küp küp doğradığımız soğanları ve rendelediğimiz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Daha sonra kıymayı ek edelim ve pişirelim.
  3. Kavurulan kıymaya baharatları ek edip ocağın altını kapatalım.
  4. Sonra ince doğranmış maydanozları ekleyip soğumaya bırakalım(bir gece evvelden iç harcı hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz).
  5. Bulgur ve irmiğin üzerine sıcak suyu dökelim ve üzerini kapatalım. Yarım saat kadar bekletelim.
  6. Yumuşayan bulgura un yumurta salça ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım.
  7. Hamurumuza form verirken elimizi ıslatıp ceviz birazdan büyük modül koparalım.
  8. İşaret parmağımızla oyarak inceltelim.
  9. İncelttikten sonra iç harçtan koyalım ve kapatalım. Elimizle şekillendirelim.
  10. Kızartma tavasına 2 su bardağı sıvı yağ koyalım içli köfteleri kızgın yağda artlı önlü kızartalım.
  11. Kızaran içli köfteleri havlu kağıt serili servis tabağına alalım ılık yada sıcak servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet bal olsun.
 
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt