iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Dış hamuru;
*1 kg çiğ köftelik bulgur
*250 gr çiğ köftelik kıyma
*1 adet soğan rendesi
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yumurta
*1 buçuk su bardağı un
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Pul biber
İç harcı;
*1 kg kıyma
*2 yemek kaşığı tereyağ
*6 adet soğan
*1 yemek kaşığı domates Salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Ceviz
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağında soğanları suyunu çekene kadar kavurun ve kıymayı ilave edin Kıyma da iyice suyunu çekince, salça ve baharatları ilave edip ocağı söndürün ve bu iç harcı soğumaya bırakın
Sonrasında dış hamuru için, bulguru ıslatıp biraz beklettikten sonra un ve yumurta hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun Çiğ köfte tepsiniz var ise yoğrulması daha çabuk ve güzel olur Hamur sakız kıvamına gelince yumurta ve un ilave edip karıştırın ve tekrar yoğurmaya devam edin
Daha sonra şekillendirin ve kızgın yağda kızartın
Afiyet olsun
Çoğu kez deneyip beceremeyip küsenlerdenim bende ama yine denemekten geri kalmadım ve nihayet harika bir içli köfte yaptım daha öncekiler yağa atınca patlayıp çatlıyordu ama bu hiç öyle değil gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz Tarifi yarı yarıya da uygulayabilirsiniz çünkü eklediğim ölçü çok farkındayım ya da yapıp derin dondurucuya da atabilirsiniz Ama çıkardıktan sonra hemen yağa atmayıp, çözünmesini bekleyin Bu önemli bir nokta Yoksa dışı pişer, içi pişmeyip donuk kalır Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplayacağım
*1 kg çiğ köftelik bulgur
*250 gr çiğ köftelik kıyma
*1 adet soğan rendesi
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yumurta
*1 buçuk su bardağı un
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Pul biber
İç harcı;
*1 kg kıyma
*2 yemek kaşığı tereyağ
*6 adet soğan
*1 yemek kaşığı domates Salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Ceviz
İçli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağında soğanları suyunu çekene kadar kavurun ve kıymayı ilave edin Kıyma da iyice suyunu çekince, salça ve baharatları ilave edip ocağı söndürün ve bu iç harcı soğumaya bırakın
Sonrasında dış hamuru için, bulguru ıslatıp biraz beklettikten sonra un ve yumurta hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun Çiğ köfte tepsiniz var ise yoğrulması daha çabuk ve güzel olur Hamur sakız kıvamına gelince yumurta ve un ilave edip karıştırın ve tekrar yoğurmaya devam edin
Daha sonra şekillendirin ve kızgın yağda kızartın
Afiyet olsun
Çoğu kez deneyip beceremeyip küsenlerdenim bende ama yine denemekten geri kalmadım ve nihayet harika bir içli köfte yaptım daha öncekiler yağa atınca patlayıp çatlıyordu ama bu hiç öyle değil gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz Tarifi yarı yarıya da uygulayabilirsiniz çünkü eklediğim ölçü çok farkındayım ya da yapıp derin dondurucuya da atabilirsiniz Ama çıkardıktan sonra hemen yağa atmayıp, çözünmesini bekleyin Bu önemli bir nokta Yoksa dışı pişer, içi pişmeyip donuk kalır Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplayacağım