Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte

İçli Köfte
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Dış malzemesi:

*500 gr kısırlık bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 tane yumurta
*3 orta boy patates(haşlanmış)
*Tuz, kırmızı biber, renk vermesi için biber salçası, bende kalmamıştı ben domates salçası kullandım Göz kararı koydum

İç malzemesi:

*500 gr kıyma
*2 adet soğan
*İsteğe göre ceviz içi
*Margarin
*Yine isteğe göre göz kararı baharat (kimyon, tuz, karabiber, kırmızı biber, toz biber, kekik Ben bunları kullandım)

İçli Köfte Tarifi Yapılışı
Önce iç malzemesini hazırlayalım ki biraz soğusun Kıymayı kavuralım Sonra margarin ve biraz sıvı yağ ekleyip soğanları da ekleyip iyice soğanlar ölene kadar kavuruyoruz Kavurma işlemi bittikten sonra baharatlarını ve iç cevizimizi koyup soğumaya bırakıyoruz (ceviz yoktu ben sade yaptım)
Dış hamuru: Öncelikle irmik ve bulgur bir kapta karıştırılır Sıcak suyla ıslanır ıslandıktan sonra da haşlanmış patates, yumurta, un, salça ve baharatlar konulup iyice yoğurulur Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilerek iç harcı konulur ve kapatılır Sonra da ister haşlayın ister kızartarak tüketin Afiyet olsun

Similar threads

Tepside Kolay İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı ince bulgur *Islatmak için 3 su bardağı su *2 su bardağı un *34 adet haşlanmış patates *1 yemek kaşığı biber salçası *2 tatlı kaşığı kadar tuz İç malzemesi ; *45 adet büyük boy soğan *400 gr yağlı kıyma *1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Yarım Ay İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler İç Harç; 1 kilo kırmızı kuru soğan 1 paket Margarin 500 gr Kıyma 1 Tatlı kaşığı Pul biber 1 Tatlı kaşığı karabiber 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Çay kaşığı tuz 1 demet maydanoz 1 Tatlı kaşığı nane Dış Harç; 3 Kase ince Bulgur 1 Tatlı kaşığı Nane 1 Tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ince köftelik bulgur *1 su bardağı *irmik *1 yumurta *1 orta boy kuru soğan rendesi *1 5 yemek k Biber salçasi *Tuz, karabiber,pulbiber *Yeterince ıslatmak için sıcak su İç *malzeme ; *500 gr az yağılı kıyma *4 tane orta boy soğan *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı köftelik bulgur *1 su bardağı un *1 su bardağı irmik *3 su bardağı Kaynamış su *2 çorba kaşığı biber salçası *1 yemek kaşığı pul pul biber *Yeteri kadar tuz *Kimyon ve karabiber İç harcı; *500 gram kıyma *250 gram soğan *yarım paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler İç malzemesi: *300 gr kıyma *2 orta boy soğan *1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı pul biber *Yarım çay kaşığı karabiber *1 çay bardağı çekilmiş ceviz Dışı için: *2 su bardağı ince bulgur *200 gr kıyma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt