iltasyazilim
FD Üye
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Dış malzemesi:
*500 gr kısırlık bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 tane yumurta
*3 orta boy patates(haşlanmış)
*Tuz, kırmızı biber, renk vermesi için biber salçası, bende kalmamıştı ben domates salçası kullandım Göz kararı koydum
İç malzemesi:
*500 gr kıyma
*2 adet soğan
*İsteğe göre ceviz içi
*Margarin
*Yine isteğe göre göz kararı baharat (kimyon, tuz, karabiber, kırmızı biber, toz biber, kekik Ben bunları kullandım)
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
Önce iç malzemesini hazırlayalım ki biraz soğusun Kıymayı kavuralım Sonra margarin ve biraz sıvı yağ ekleyip soğanları da ekleyip iyice soğanlar ölene kadar kavuruyoruz Kavurma işlemi bittikten sonra baharatlarını ve iç cevizimizi koyup soğumaya bırakıyoruz (ceviz yoktu ben sade yaptım)
Dış hamuru: Öncelikle irmik ve bulgur bir kapta karıştırılır Sıcak suyla ıslanır ıslandıktan sonra da haşlanmış patates, yumurta, un, salça ve baharatlar konulup iyice yoğurulur Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilerek iç harcı konulur ve kapatılır Sonra da ister haşlayın ister kızartarak tüketin Afiyet olsun
*500 gr kısırlık bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 tane yumurta
*3 orta boy patates(haşlanmış)
*Tuz, kırmızı biber, renk vermesi için biber salçası, bende kalmamıştı ben domates salçası kullandım Göz kararı koydum
İç malzemesi:
*500 gr kıyma
*2 adet soğan
*İsteğe göre ceviz içi
*Margarin
*Yine isteğe göre göz kararı baharat (kimyon, tuz, karabiber, kırmızı biber, toz biber, kekik Ben bunları kullandım)
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
Önce iç malzemesini hazırlayalım ki biraz soğusun Kıymayı kavuralım Sonra margarin ve biraz sıvı yağ ekleyip soğanları da ekleyip iyice soğanlar ölene kadar kavuruyoruz Kavurma işlemi bittikten sonra baharatlarını ve iç cevizimizi koyup soğumaya bırakıyoruz (ceviz yoktu ben sade yaptım)
Dış hamuru: Öncelikle irmik ve bulgur bir kapta karıştırılır Sıcak suyla ıslanır ıslandıktan sonra da haşlanmış patates, yumurta, un, salça ve baharatlar konulup iyice yoğurulur Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilerek iç harcı konulur ve kapatılır Sonra da ister haşlayın ister kızartarak tüketin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.