İçli Köfte Tarifi (Borcamda Pratik Ve Lezzetli) İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri;
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı tereyağı
- Yarım çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 3 su bardağı sıcak su (Bulguları ıslatmak için)
- 300 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase ceviz
- 1 kase ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
İçli Köfte Tarifi (Borcamda Pratik Ve Lezzetli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir kaba bulguru ve irmiği alıp, üzerine 3 su bardağı sıcak suyu döküp streç filmle kapatıp, 15 dakika dinlendirelim.
- Bu arada tavaya sıvı yağ alıp, yemeklik ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım. Kıymayı tavaya alıp baharatları ve salçayı ekleyip 15 dakika kadar kavuralım.
- Kıymayı ocaktan alıp ceviz ve maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
- Şişen bulgur ve irmiğe diğer tüm hamur malzemelerini ekleyip güzelce yoğuralım, borcama 3 yemek kaşığı sıvı yağ döküp hamurun yarısını borcama eşit şekilde yayalım.
- Sonra üzerine kıymalı iç harcı döküp eşit şekilde yaydıktan sonra tekrar hamurun diğer kalan kısmını koyup güzelce yayalım, en son üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp fırça yardımıyla her tarafına yayıp, havuç dilimi şeklinde kesip fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. Pişirme süresi fırına göre değişir 30 dakika sonra kontrol edelim. İçli köftemiz servise hazır afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.