
İçli Köfte Tadında Börek (Dondurucuda Saklanabilir) Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- 200 gram kıyma
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- Çay kaşığının ucuyla kimyon dileğe nazaran istenirse pul biber
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 şişe sade maden suyu yoksa içme suyu da olabilir
- 1 su bardağı galeta unu
- 3 adet hazır yufka
İçli Köfte Tadında Börek (Dondurucuda Saklanabilir) Tanımı Yapılışı
- Evvel harcımızı hazırlamakla işe başlayalım. Küçük bir tavamıza 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtıyoruz .
- Soğanımızı yemeklik doğrayıp soteliyoruz, üzerine kıymamızı ek edip kavuruyoruz.
- İnce bulgurumuzu sıcak kıymamızın üzerine ek ediyoruz.
- Baharatlarımızı, kıyılmış ceviz içimizi ve tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
- Bir şişe maden suyu ile bir çay bardağı zeytinyağımızı boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Yufkalarımızdan bir adedini tezgahımıza serip yarısını sosla hiç boş yeri kalmayacak biçimde fırçayla sosluyoruz.
- Öbür yarısını üzerine katlıyoruz .
- Üste kalan yerini tekrar sosluyoruz ve 4 adet üçgen modül kesiyoruz.
- Hazırladığımız iç gerecinden 2 yemek kaşığı kenarını katlayıp rulo halinde sarıyoruz.
- 3 adet yufkadan 12 adet börek çıkıyor.
- Sarma süreciniz yufka larımız bittiğinde kalan sosu muzun içerisine bir yumurta kırıyoruz tekrar çırpıyoruz şayet sosumuz azaldıysa maden suyu ya da içme suyu ek ederek tekrar boza kıvamında çırpılmalıdır.
- Sarılan böreklerimiz bu sosun içerisinde banyo yaptırılıp, galeta unuyla her yeri kaplanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sırayla dizilir.
- Fırınımız 200 derecede evvelden ısıtılır böbreklerimiz kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Böreklerimizin hepsini kullanmayacak isek derin dondurucuda istediğimiz kadar saklayabiliriz.
- Dondurucudan çıkardığımız böreklerimizi çözdürmeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup buzlu buzlu sıcak fırına atıp kızarana kadar pişiriyoruz, çok hoş kabarıyorlar ve çıtır çıtır oluyorlar afiyet olsun
.