Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte Tadında Börek (Dondurucuda Saklanabilir)

Hoş geldin! nurialco tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
İçli Köfte Tadında Börek (Dondurucuda Saklanabilir)
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
icli-kofte-tadinda-borek-dondurucuda-saklanabilir.jpg

İçli Köfte Tadında Börek (Dondurucuda Saklanabilir) Tanımı İçin Gereçler


İç harcı için;
  • 1 küçük uzunluk kuru soğan
  • 200 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon dileğe nazaran istenirse pul biber
Sosu için;
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 şişe sade maden suyu yoksa içme suyu da olabilir
Böreklerimizi bulamak için;
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 3 adet hazır yufka

İçli Köfte Tadında Börek (Dondurucuda Saklanabilir) Tanımı Yapılışı

  1. Evvel harcımızı hazırlamakla işe başlayalım. Küçük bir tavamıza 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtıyoruz .
  2. Soğanımızı yemeklik doğrayıp soteliyoruz, üzerine kıymamızı ek edip kavuruyoruz.
  3. İnce bulgurumuzu sıcak kıymamızın üzerine ek ediyoruz.
  4. Baharatlarımızı, kıyılmış ceviz içimizi ve tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
  5. Bir şişe maden suyu ile bir çay bardağı zeytinyağımızı boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  6. Yufkalarımızdan bir adedini tezgahımıza serip yarısını sosla hiç boş yeri kalmayacak biçimde fırçayla sosluyoruz.
  7. Öbür yarısını üzerine katlıyoruz .
  8. Üste kalan yerini tekrar sosluyoruz ve 4 adet üçgen modül kesiyoruz.
  9. Hazırladığımız iç gerecinden 2 yemek kaşığı kenarını katlayıp rulo halinde sarıyoruz.
  10. 3 adet yufkadan 12 adet börek çıkıyor.
  11. Sarma süreciniz yufka larımız bittiğinde kalan sosu muzun içerisine bir yumurta kırıyoruz tekrar çırpıyoruz şayet sosumuz azaldıysa maden suyu ya da içme suyu ek ederek tekrar boza kıvamında çırpılmalıdır.
  12. Sarılan böreklerimiz bu sosun içerisinde banyo yaptırılıp, galeta unuyla her yeri kaplanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sırayla dizilir.
  13. Fırınımız 200 derecede evvelden ısıtılır böbreklerimiz kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  14. Böreklerimizin hepsini kullanmayacak isek derin dondurucuda istediğimiz kadar saklayabiliriz.
  15. Dondurucudan çıkardığımız böreklerimizi çözdürmeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup buzlu buzlu sıcak fırına atıp kızarana kadar pişiriyoruz, çok hoş kabarıyorlar ve çıtır çıtır oluyorlar afiyet olsun ❤️.
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt