
İçli Köfte (Oruk) Tanımı İçin Materyaller
İç harcı için
- 2 kilo soğan
- 2 kilo kıyma
- 1 demet maydanoz
- Yarım kilo ceviz
- Tuz
- Karabiber
- 3 kilo ince bulgur
- 1 kilo irmik yahut yarma
- Yarım kilo un
- Yarım kilo biber salçası
- Tuz
İçli Köfte (Oruk) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için kıyma kavrulur soğanlar ince doğranıp eklenir kavrulur düzgünce suyunu çektirin soğanların ve ceviz içi maydanoz eklenir son olarak tuzda katıp karıştırın ve soğuması beklenir bir gece evvelden de yapabilirsiniz.
- Dış hamuru için bulgur ıslatın yarım saat kâfi makinadan çekilir, un, biber salçası, tuz ve irmik eklenip yoğrulur ne sert ne çok yumuşak olacak tuzuda az olmamalı ki yarılmasın.
- Dış harcıda hazırlandıktan sonra makinayla oyulup iç harçla doldurun form verin.
- Son olarak da çok kızgın yağda kızartın afiyet olsun