
İçli Köfte (Mardin Usulü) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 2 kase ince bulgur
- 4 adet büyük patates
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet biber
- 5 adet büyük soğan
- 500 gram kıyma
- Tuz, karabiber, pul biber
- 7 türlü, kimyon
- Maydanoz
İçli Köfte (Mardin Usulü) Tanımı Yapılışı
- Patatesler haşlanır; bulgur, tuz ve kişniş biraz su katılarak yoğurulur.
- Daha sonra azar azar haşlanan patatesler de eklenerek yoğurma süreci tamamlanır bu basamakta suyu çok fazla koymayın gerektiğinde hafif hafif ıslatarak yoğurun ve hamuru dinlenmeye bırakın.
- İç harcı için soğanlar robottan geçirilir sonra süzgeçte yıkanır ve suyu sıkılarak bir kenara alınır.
- Biberler de küçük küçük doğranır (yada robottan da geçirebilirsiniz) tavaya yağ konularak kavrulur sonra soğanlar eklenir, kavrulur.
- Akabinde da kıyma ve baharatlar eklenir hepsi bir hoş kavrulur. (ip ucu1: soğanlar ve kıyma ne kadar âlâ kavrulursa lezzeti o kadar artacaktır. İp ucu2: biçim verirken iç harcı koyduğunuz kabı hafif eğimli tutun yağ aşağı aksın harç yağsız olursa kızartırken dağılmasını engeller).
- Bütün materyaller hazırlandıktan sonra ister elle ister limon sıkacağı yardımıyla biçim verilir.