İçli Köfte (Kolay) Tanımı İçin Materyaller
Dışı İçin
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuru reyhan
- 4 su bardağı sıcak su
- 300 gram kıyma
- 3 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- 4 yemek kaşığı tereyağı yahut margarini
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İçli Köfte (Kolay) Tanımı Yapılışı
- Bir gece evvelden iç harcını yapıyoruz evvel tabiatlar doğranır pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Sonra koyan bırakılıp pişirilir yeterlice içerisine ceviz tuz ve kara biber eklenip karıştırılır soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra elimizi ıslatarak iç harcı küçük misketler haline getirerek bir tabağa dizip buzluğa atılır bir gece kalır.
- İçli köfte dışı için karıştırma kabına evvel bulgur kabahatle su ile ıslatılır ağzı kapatılıp 10 dakika bekletilir.
- Sonra öbür bütün gereçler katılarak az az su eklenerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
- Daha evvelden hazırladığımız iç harç çıkarıp ceviz büyüklüğünde elimize aldığımız hamurunuza koyup yuvarlıyoruz.
- Bu işlerimi yaparken orta ara elimizi ıslatıyoruz bitirdikten sonra bir tencerede 1 litre su bırakıp kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan suya içli köfteleri bırakıp 6-7 dakika kaynatıp çıkarıyoruz erittiğimiz tereyağını içli köftelere döküp servis yapıyoruz afiyet olsun ????
- Bu yaptığımız içli köftelerin bir kısmını ise kızartabilirizde ben ikisini yaptım afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.