Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte (Kolay)

İçli Köfte (Kolay)
0
119

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
icli-kofte-kolay.jpg

İçli Köfte (Kolay) Tanımı İçin Materyaller


Dışı İçin
  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuru reyhan
Bulguru Islatmak İçin
  • 4 su bardağı sıcak su
İç Harcı İçin
  • 300 gram kıyma
  • 3 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • 4 yemek kaşığı tereyağı yahut margarini
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İçli Köfte (Kolay) Tanımı Yapılışı

  1. Bir gece evvelden iç harcını yapıyoruz evvel tabiatlar doğranır pembeleşinceye kadar pişirilir.
  2. Sonra koyan bırakılıp pişirilir yeterlice içerisine ceviz tuz ve kara biber eklenip karıştırılır soğumaya bırakılır.
  3. Soğuduktan sonra elimizi ıslatarak iç harcı küçük misketler haline getirerek bir tabağa dizip buzluğa atılır bir gece kalır.
  4. İçli köfte dışı için karıştırma kabına evvel bulgur kabahatle su ile ıslatılır ağzı kapatılıp 10 dakika bekletilir.
  5. Sonra öbür bütün gereçler katılarak az az su eklenerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  6. Daha evvelden hazırladığımız iç harç çıkarıp ceviz büyüklüğünde elimize aldığımız hamurunuza koyup yuvarlıyoruz.
  7. Bu işlerimi yaparken orta ara elimizi ıslatıyoruz bitirdikten sonra bir tencerede 1 litre su bırakıp kaynamasını bekliyoruz.
  8. Kaynayan suya içli köfteleri bırakıp 6-7 dakika kaynatıp çıkarıyoruz erittiğimiz tereyağını içli köftelere döküp servis yapıyoruz afiyet olsun ????
  9. Bu yaptığımız içli köftelerin bir kısmını ise kızartabilirizde ben ikisini yaptım afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt