
İçli Köfte (İçli Köfte Aparatıyla) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 200-250 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 fincan sıvı yağ
- Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
- Maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Sıvı yağ
İçli Köfte (İçli Köfte Aparatıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç malzemesini yapalım yağı ve soğanları doğrayıp, tavamıza alalım, biraz soteleyelim, kıymasını katıp, kavuralım. Baharatlarınıda atıp, karıştırıp, ocağın altını kapatalım. Maydanoz ve cevizini de katıp, karıştırdıktan sonra iyice soğutalım.
- Hamuru için; öncelikle hamur yoğurma kabına bulgurumuzu ve irmiği koyalım. Suyunu katıp karıştırıp on dakika dinlendirelim.
- Sonra diğer malzemelerini katıp, iyice yoğuralım ele yapışmayacak şekilde olsun. Uzun sure yoğurmamiz gerekiyor bu çok önemli. Ben içli köfte aparatı ile yaptım ve gayet basit oldu.
- Hamurdan cevizden büyükçe parçalar koparalım ve aparatın iki tarafına gelecek şekilde streç film koyup, üzerine hamurları koyup tekrar streç film kapatalım.
- Aparatın tekli tarafıyla üzerine iyice bastıralım üzerindeki streç filmi kaldırıp, kıymadan koyalım ve kapak şeklinde kapatıp, bastıralım aparatı. Aparattan çıkardığımız içli köftenin kenarlarını suyla düzeltelim.
1-Hamur sertleşirse azar azar su katıp, yoğurabilirsiniz yumuşaklığını siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
2-Hamurunuzu yoğururken ve şekillendirirken elinizi ıslatmanız işlemi oldukça kolaylaştıracaktır. Yanınızda su bulundurmayı unutmayın.
3-Bulgurun şişmesi için yeterince zaman verin, acele etmemenizi öneririm. Eğer gerekiyor ise az miktarda daha su ekleyebilirsiniz.
4-Köftemizi şekillendirirken kullandığınız streç filmi her zaman düz bir şekilde bırakırsanız tekrar tekrar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
5-Köfte harcını ve hamurunu hazırladıktan sonra baharat ve tuzunu kontrol ederek damak tadınıza göre eklemeler yapmayı unutmayın.
6-Köfte hamurunu mümkün olduğunca ince açmanızı ve içerisine bol iç harcı koymanızı öneririm çok daha lezzetli olacaktır. Ancak çok aşırı ince olursa yırtılabilir. Bir iki deneme ile doğru kalınlığı bulacağınıza eminim.
İçli Köfte (İçli Köfte Aparatıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı