bilgisayarci
FD Üye

İçli Köfte Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 4- 5 adet yufka
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 orta uzunluk soğan
- Yarım su bardağı ceviz içi
- Tuz ,karabiber, kimyon
- 3 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Sıvı yağ
İçli Köfte Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bulguru ıslatalım 15 dinlensin.
- Uygun bi tavaya küçük küçük doğradığımız soğanı kızartalım.
- Akabinde kıymayı ekleyip kızartalım.
- Ceviz ve baharatları tuzu ekleyelim.
- Bulguru ekleyelim, 2 dk daha kızarsın ocaktan alalım .
- Daha sonra yufkaları sigara böreği için kestiğimiz halde keselim yani üçgen yufkamız hazırsa iç harçtan kaşıkla alıp yufkaya saralım .
- Sigara böreği sararmış üzere uçlarını ıslatalım açılmasın yufkalarımız.
- Akabinde derin bi tavaya 2 su bardağına yakın yağ ekleyin.
- 3 yumurtayı bi tabağa kırıp içine tuz ekleyin çırpın .
- Yufkalarımızı evvel yumurtaya sonra galeta ununa ekleyin.
- Kızartın, kızaran börekleri servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun detaylı tanım için.Kanal ????mutfaktayız biz.
İçli Köfte Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı