Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte (Bitlis Usulü)

İçli Köfte (Bitlis Usulü)
0
106

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

İçli Köfte (Bitlis Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı irmik
  • Kaynar su (bulguru ıslatmak için)
Kıyma harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • Sıvıyağ
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz
  • Kaynar su (haşlamak için)

İçli Köfte (Bitlis Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak bulgurumuzu uygun bir kaba alıp üzerine tuz ve her tarafını ıslayacak kadar kaynar suyu ekleyip karıştırıp üzerini kapatıp 20 dk dinlendirelim.
  2. Bu ortada kıyma harcımızı hazırlıyoruz.
  3. Bunun için; uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyip minik minik doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
  4. Üzerine kıymayı ekleyip pişirelim.
  5. Kıyma pişmeye yakın baharatlarımızı ve salçamızı ekleyip düzgünce piştikten sonra ocağın altını kapatıp maydanozu ekleyip karıştıralım.
  6. Kıyma harcımızı soğumaya bırakalım.
  7. Şimdi hamurumuzu yoğuralım.
  8. Bunun için; ıslatıp dinlendirdiğimiz bulgura 1 yumurta ekleyip karıştıralım.
  9. Daha sonra yavaş yavaş irmik ve un eği yapıp kıvam alana kadar yoğuralım (yoğururken yanımıza bir kap kaynar su alalım ki yoğurma sürecinde her seferinde elimizi ıslayalım).
  10. Kıvam alan hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte kesimler alıp yuvarlayalım.
  11. Daha sonra ortasından delik açıp ince ince oyup açmaya başlayalım. (bu sırada elinizi hafif yağlarsanız daha kolay açılacaktır).
  12. Oyduğumuz köftenin içerisine kıyma harcımızdan koyup elimizi ıslatıp yavaşça kenarlarını birleştirelim.
  13. Tekrar yuvarlayıp formunu düzeltelim.
  14. Tüm hamura birebir biçimi verip uygun bir tepsiye dizelim.
  15. Daha sonra derin bir tencereye su alıp kaynatalım.
  16. Kaynayan suya tuz ve bir kaç damla limon suyu ekleyip karıştıralım.
  17. Kaynayan suya köfteleri birbirine değmeyecek biçimde atalım ve pişmeye bırakalım.Köfteler piştikçe üste çıkacaktır.
  18. Köfteler üste çıkınca 5 dk daha bekleyelim (bu sırada dağılmaması için dikkat edelim dağılacak üzere olursa çabucak sudan alalım).
  19. Pişen köfteleri kevgirle sudan alalım.
  20. Hemen öbür köfteleride ekleyip tıpkı formda pişmeye bırakalım.
  21. Hepsini tıpkı formda pişirip servis tabağına alalım.
  22. İsteğe nazaran üzerine sıvı yağ tereyağı ve pul biber kavurup gezdirebilirsiniz.
Not: sizlerede kolaylık olsun diye. Köftelere form verdikten sonra tepsiye dizip derin dondurucuda dondurup daha sonra buzdolabı poşetlerine alıp buzluğa atabilirsiniz. Ben denedim o biçimde hiç bir formda bozulma olmuyor.

Veee yemeğimiz hazır.

Afiyetleee????????????.

İçli Köfte (Bitlis Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İçli Köfte Gaziantep Metodu Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için; 2 su bardağı ince bulgur2,5 su bardağı sıcak suYarım su bardağı irmik3 yemek kaşığı un1 adet yumurta1 yemek kaşığı karışık salçaTuzKarabiberKırmızı biber İçi için; 500 gram orta yağlı kıyma3 adet soğan1 kase ceviz (Kıyılmış çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
En Pratik İçli Köfte (Bütün Püf Noktalarıyla Poğaça Biçiminde İçli Köfte) Tanımı İçin Materyaller İç harcı için; 200-250 gram dana kıymaYarım çay bardağı sıvı yağ1 çorba kaşığı tereyağ2-3 adet orta uzunluk soğan1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışıkÇeyrek demet maydanozYarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Hatay Yordamı Nohutlu Acılı İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler İçi için; 2 su bardağı nohut1 tane soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kasığı kimyon,nane ,pul biber ,tuz,pul biber1 yemek kasığı domates salçası Köftesi için; Yarım kilo bulgur2 su bardağı unTuz Üzerine olan sosu için; 4 tane soğan2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Haşlanmış İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller 2 kase içli köfte bulguru1 kase kısırlık bulgur1 su bardağı irmik1,5 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı kişniş1 su bardağı ılık su İç harcı için ; 500 gr kıyma5 adet soğan1 tutam maydanozTuz, pulbiber ,karabiberSıvı yağ Haşlamak için ; Kaynamış su1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 2 su bardağı köftelik bulgur1 çay bardağı irmik3 su bardağı sıcak su1 adet yumurta1 çay bardağı un1 yemek kaşığı biber salçasıKarabiber ve tuz İç harcı için, 250 gram dana kıyma (Yağsız)2 adet büyük uzunluk soğan1 diş sarımsakYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt