Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte (79 Adet)

İçli Köfte (79 Adet)
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

İçli Köfte (79 Adet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo ince bulgur
  • 3 çay bardağı irmik
  • 9 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 3 çay bardağı un
  • Biber salçası bir büyük kaşık
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
İç materyal için;
  • 1 kilo kıyma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıvı yağ az da tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
  • 3 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 diş rende sarımsak

İçli Köfte (79 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıymamızı kavuralım göz kararı sıvı yağ ve tereyağı koydum ben.
  2. Kıyma kavrulup, suyu salınca kuru soğanları ince kıydım, sarımsak eziği ve salçayla birlikte tekrar kavurdum. Çabucak geriden tuzu, baharatları ekleyip pişirdim.
  3. En son ceviz ve maydanozu ekleyip, bir kenara soğumaya kaldırdım. Geniş bir leğende bulguru irmiği ölçü verdiğim sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekleyelim 10 dakika.
  4. Yumurta, salça, un, tuz, baharatlar hepsini hoş yumuşak bir hamur oluncaya dek yoğuralım, bir 20 dakika dinlendirelim.
  5. Sonrasında klasik form verip, köftelerimi bitirdim buzluğa kaldırdım. Sahiden tam tutan çatlamayan her ramazan yaptığımız tanım. Bu ölçülerle tam 79 adet çıktı rabbim rahmet versin????????????.
İçli Köfte (79 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt