Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Kete

İçli Kete
0
34

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaşmaya yahut 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( akı içine sarısı dışına )
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Ara katları için;
  • 50 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından daha az sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz

İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle maya, süt ,şeker ,sıvı yağ, yumurta akını ,bir kabın içine alıp karıştırın unu ve tuzu denetimli formda ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru 1 saat dinlenmeye bırakın.
  3. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın.
  4. Tavaya sıvı yağ, un ve tuzu alın kısık ateşte daima karıştırarak unun rengi değişene kadar kavurun.
  5. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi bir merdane yardımı ile açın ( hamuru açarken un ve nişasta karışımı kullandım ).
  6. İlk açtığınız hamura yalnızca yağ sürün üzerine açtığınız ikinci hamuru koyun ikinci katına hem yağı hemde unlu karışımdan serpin.
  7. Diğer katlara da tıpkı süreci uygulayın.
  8. Son kata geldikten sonra hamuru düzeltin ve rulo biçiminde sarıp bir bıçak yardımı ile kesin ve iki ucunu kapatın yuvarlak olacak halde düzeltin ketenizin büyük küçük oranını ayarlayın porsiyonluk isterseniz daha küçük kesebilirsiniz (bende 12 adet çıktı ).
  9. Tepsiye dizip yumurta sarısı sürün ve 10 15 dk kadar tepside mayalanmaya bırakın 200 derecede pişirin. Afiyet olsun. ????.
İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Erzurum İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 2 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı şeker1 su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)1 paket maya1 tatlı kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için 1 çay bardağı sıvı yağ3 su bardağı unTuz Arası için Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
İçli Kat Kat Kete Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı süt1 su bardağı yoğurtYarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ2 adet yumurta akı (Sarılar üstüne)3 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket toz mayaUn (kontrollü ekleyin) İç malzeme 150 gr tereyağı1 çay bardağı sıvı yağı3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
İçli Kete (Erzurum Kete) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1/2 (yarım) sıvı yağ (yarım su bardağı)1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1,5 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya veya (yarım paket yaş maya)Aldığı kadar un (4,5 – 5 su bardağı) İçi için; Yarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Yumuşacık Ve Çok Lezzetli İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 12-13 su bardağı un2 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağYarım paket (125 gr) erimiş soğumuş tereyağı1 paket instant maya2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılır)1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Annemin Yarım Asırlık Efsane İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı süt (400 ml)1 paket yaş maya (42 gram )1 yemek kaşığı toz şeker (13 gr)1 su bardağı sıvı yağ (200)3 adet yumurta6.5 su bardağı un (650 gr)1 tatlı kaşığı tuz (16 gr)1 paket kabartma tozu (10 gr)2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt