Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Kete

İçli Kete
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
icli-kete.jpg

İçli Kete Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya yahut yaşmaya
  • 7 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
Orta Katına Sürmek İçin
  • Zeytinyağı ve tereyağı karışımı
İçi İçin
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytin yağ yahut istediğiniz yağ
  • 2 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Ceviz
Üstüne Sürmek İçin
  • 2 adet yumurta sarısı beyazları hamura
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

İçli Kete Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel hamurumuzu hazırlayalım. Yoğurma kabımızın içine ılık sütümüzü, mayamızı ve şekerimizi koyup karıştıralım.
  2. Ağzını kapatıp mayanın etkinleşmesi için 10 dakika kadar bekleyelim.
  3. Müddet sonunda yağımızı, tuzumuzu ve unumuzu bardak bardak denetimli olarak katalım. Ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuralım.
  4. Ağzını kapatıp 30 dakika mayalamaya bırakalım. Hamurumuz mayalanırken biz içimizi hazırlayalım.
  5. İçinin imali için tenceremize tereyağımızı ve sıvı yağımızı koyup eritelim. Un ve tuzumuzu ek ettikten sonra kısık ateşte un kokusu geçinceye kadar kavuralım.
  6. İçinin rengini zevkinize nazaran kavurma mühletini uzatarak ayarlayabilirsiniz. Kavrulan içimize cevizimizi ek edip bir tık daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumasını bekleyelim.
  7. Mayalanan hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım. Unlanmış tepsiye koyup bezelerimizin kurumaması için üstünü pak bir bezle örtelim.
  8. Birinci yaptığımız bezeden başlayarak elimizle açalım. Açma sırasında tereyağı ve sıvı yağ karışımımızdan sürerek açalım. Yağ sürdüğümüz için çarçabuk açılacaktır.
  9. Açabildiğimiz kadar açalım. Merdane yahut oklava kullanmıyoruz. İstediğimiz boyuta geldikten sonra bir ucunu yarısına yanlışsız katlayalım. Yağ sürelim.
  10. Başka tarafını da onun üzerine katlayalım. Onun üzerinede yağımızdan hafif sürelim. Daha sonra bir ucunu ortaya getirelim öbür tarafınıda onun üstüne getirip kare formunda bir kesim elde edelim.
  11. Ortasına içimizden koyup zarf halinde kapatıp kenarlarını büzelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize aksi çevirip yerleştirelim. Elimizle hafif üstüne bastırarak inceltelim.
  12. Üstünü kapatıp 15 dakika tepsi mayası için bekletelim. Üstüne yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece de denetimli pişirelim. Tahminen 30 dakikada pişiyor.
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt