
İçindeki İki Farklı Materyalle Çatal Çatal Yedirten Makarna Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket makarna
- 200 gram tavuk göğsü /3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet pırasa
- 2 adet salatalık
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 500 gram yoğurt
- 8 yemek kaşığı mayonez
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı çörekotu
İçindeki İki Farklı Gereçle Çatal Çatal Yedirten Makarna Salatası Tanımı Yapılışı
- Evvel makarnayı haşlamak için tencereye kâfi ölçüde suyu alıp tuzu ek ediyoruz su kaynadıktan sonra makarnayı ek edip istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar haşlayıp süzüyoruz.
- Tavuk göğsünü bu sefer haşlamıyoruz.
- Ufak ufak doğrayıp güzelce ısıttığımız yağda kızartıyoruz makarnayı geniş bir kaba alıyoruz.
- Üstüne kızartılmış tavukları ek ediyoruz.
- Pırasanın yalnızca beyaz kısmını ince ince doğrayıp ek edelim.
- Soğanı salatalığı soyup dilediğiniz biçimde doğrayıp ek ediyoruz.
- Dometesinde çekirdeklerini çıkartıp o denli doğrayıp ek edelim sosu için yoğurt ve mayonezi kaba alalım
- Üstüne damak tadınıza nazaran tuz ve karabiber ekleyip yağını da ek edip karıştırıp makarnanın üstüne ek edip düzgünce karıştırıp servis tabağına alalım.Ben bir adet kapya biberi doğrayıp bir kaşık zeytinyağında soteleyip koydum.
- En sonda çokça çörek otu serpip servis edebilirsiniz tadına doyum olmayan salatamız hazır.
Afiyet olsun.