Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İçimden Çok Şükrediyorum Sanki Tik Haline Geldi Bu Günah mıdır?

İçimden Çok Şükrediyorum Sanki Tik Haline Geldi Bu Günah mıdır?
0
157

Profösör

Super Mod
Etkileşim
32
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Ben Allah ‘a hep içimden şükürler olsun diyorum gün içinde çok söylüyorum. Diyorum artık bu tık haline mi geldi diye düşünüyorum eğer öyle olmuşsa günah mıdır?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, şükür konusu bir insanın doğumundan ölümüne kadar terk etmemesi gereken bir ameldir. Bununla birlikte bir kul bu zaman zarfında ne kadar şükretse dahi azdır. Bakın yüce Mevla’mız şükür konusunda bir ayeti kerimede ne güzel buyurmuş:

4:147 – Eğer şükreder ve iman ederseniz Allah size azabı ne yapar? Allah, şükredenlerin mükafatını veren ve her şeyi bilendir.
Dolayısı ile kul her daim şükür etmelidir. Konu sorunuzda geçen çok şükrediyorum acaba bu şükürlerim bir tik haline mi geldi ve ben günaha mı giriyorum gibi düşünceler size şeytanın vesveselerinden öte bir şey değildir. Şükür konusunda bu kadar ileride olduğunuz için Yüce Mevla’mıza şükretmelisiniz. Zira bu nimet her kula nasip olmamaktadır. Önemli olan sizin Alemlerin Rabbine şükrettiğinizin farkında olmanızdır. Yapmış olduğunuz bu şükürler aynı zamanda zikir ibadeti yerine de geçmektedir.

Similar threads

Benim kabızlık şikayetim var. 1, 1 buçuk aydan beri büyük tuvaletimi yapamıyorum. Etrafımdakiler ailem bana sürekli su iç yemek ye bol bol hareket yap diye vb şeyler söyledi. Ben bir anlık sinirle oruç tutuyorum, namaz kılıyorum, dua ediyorum diye sitem ettim. Allah’ım şifamı vermiyor diye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Elbette Allah’ıma inanıyorum ama kendime güvenmiyorum, günde 100 kez süphanallah ve 100 kez la ilahe illahlah diyorum ve son kezde 100 kez Allah’u ekber diyorum. Hatta günde 50 kez ihlas suresini okuyorum günahlarımın silineceklerini söylüyorlar peki namaz kılmamak büyük günah mıdır? Namaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
Selamün aleyküm sorum şu: Allah’tan ümit kesmek günah mıdır? Aslında şöyle evlenme vaadi veren bir kız arkadaşım vardı. Ciddi ydik ona inandım, güvendim ama o bir sebep yokken beni terk etti. Başkalarını buldu ayrıldı yine buldu ayrıldı. 5 yıl oldu ama zor günler geçirdim, acıyı atamıyorum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
239
Sınıfta falan çok küfür ediyorlar biz istesekte istemesekte duyuyoruz. Ama ben hiç duymak istemiyorum nefret ediyorum bize günah yazılır mı bizde işittiğimiz için? Cevap: Küfür İşitende Günaha Girer mi, Ne Yapmalıyız? Değerli ziyaretçimiz, bilindiği üzere İslam dininde insanların ahlaksız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Cenabı Hak Kur’anı Kerim’inde “İnsanlar imtihandan geçirilmeden sadece iman ettik demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sanıyorlar? (Ankebut, 2) ayetiyle bizleri uyarıyor İmtihanın şeklini ise, tıpkı geçmiş ümmetleri “bazen nimetlerle, bazen musibetlerle imtihana çektiği (Araf, 168) gibi, “Sizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt