
İçi Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin oda sıcaklığında
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi elma sirkeside olur
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 6 su bardağı un
- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
İçi Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumuşamış margarin, sıvı yağ yumurta akı, sirke şeker, tuz, 2 yemek kaşığı susamı derin bir kaba alıp elinizle karıştırın.
- Daha sonra ununuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurun ununuzla birlikle 2 çay kaşığı kabartma tozunu da ekleyin.
- Daha sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin hamurunuzu hazırladıktan sonra bir modül alıp elinizle rulo formunda uzun bir şerit yapın.
- Daha sonra elinizle hafif bastırın fotoğraftaki formu almalı akabinde bir bıçak yardımıyla hafif çapraz formunda hamurunuzu kesin minik kurabiyeler yapın.
- Daha sonra bütün hamurunuzu şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı susam serpip daha evvel ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra çıkarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden deneyen elleriniz kaygı görmesin ????????