iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet orta boy bütün tavuk Ekmek içli dolgusu için:
12 adet ekmek içi 12 su bardağı süt 2 diş sarımsak 14 demet maydanoz 1 adet yumurta 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dal biberiye 1 tatlı kaşığı kekik 5 gram taze zencefil 1 çay kaşığı toz biber 12 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Deri ve iç kısmını bol suda yıkadığınız orta boy bütün tavuğun üzerini kurulayın İri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içini; yumurta, süt, rendelenmiş sarımsak, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın (Tavuğun büyüklüğüne göre ekmek içi ve süt miktarını arttırıp azaltabilirsiniz) Kuruladığınız ve üzerini tuzla ovduğunuz bütün tavuğun iç kısmına hazırlamış olduğunuz ekmek içli karışımı bir kaşık yardımıyla doldurun Tavuğun üzeri için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, zeytinyağı, kabuğu soyulduktan sonra rendelenmiş taze zencefil, ayıklanmış biberiye dalları, kekik, toz biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırın Hazırladığınız ekmek dolgulu tavuğu, tereyağlı karışımla yağladıktan sonra göğüs kısmı yukarıda kalacak şekilde fırın kabına yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 90 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirdiğiniz tavuğu, porsiyonladıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın
1 adet orta boy bütün tavuk Ekmek içli dolgusu için:
12 adet ekmek içi 12 su bardağı süt 2 diş sarımsak 14 demet maydanoz 1 adet yumurta 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dal biberiye 1 tatlı kaşığı kekik 5 gram taze zencefil 1 çay kaşığı toz biber 12 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Deri ve iç kısmını bol suda yıkadığınız orta boy bütün tavuğun üzerini kurulayın İri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içini; yumurta, süt, rendelenmiş sarımsak, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın (Tavuğun büyüklüğüne göre ekmek içi ve süt miktarını arttırıp azaltabilirsiniz) Kuruladığınız ve üzerini tuzla ovduğunuz bütün tavuğun iç kısmına hazırlamış olduğunuz ekmek içli karışımı bir kaşık yardımıyla doldurun Tavuğun üzeri için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, zeytinyağı, kabuğu soyulduktan sonra rendelenmiş taze zencefil, ayıklanmış biberiye dalları, kekik, toz biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırın Hazırladığınız ekmek dolgulu tavuğu, tereyağlı karışımla yağladıktan sonra göğüs kısmı yukarıda kalacak şekilde fırın kabına yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 90 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirdiğiniz tavuğu, porsiyonladıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.