Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İcabe Mescidi hakkında kısa bilgi

İcabe Mescidi hakkında kısa bilgi
0
253

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
İcabe Mescidi

Sahihi Müslimde rivayet edilen bir hadisi şerifte Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyuruyorlar: “rabbime üç duada bulundum bunlardan ikisini kabul etti birini etmedi Rabbimden ümmetimi kıtlıkla helak etmemesini istedim kabul etti Tekrar rabbimden ümmetimi tufanla helak etmemesini istedim bunu da kabul etti Birde ümmetimi kendi içinde bölmemesini, bir birine düşürmemesini istedim bunu kabul etmedi Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) bu duayı bu mescidin bulunduğu yerde yapmıştır bundan nedeniyle bu mescide duanın kabul olması manasına icabe mescidi denmiştir Ayrıca bu mescid beni muaviye kabilesinin içinde olduğu için Benî Muaviye mescidi de denmiştir Ama bu gün icabe mescidi diye anılmaktırBu mescid bu gün şarii sittin denilen sokak üzerinde bulunmaktadır Binası yenilenerek genişletilmiştir Mesahası aşağı yukarı 1000m² dir

*

Similar threads

İcabe Mescidi Sahihi Muslimde rivayet edilen bir hadisi şerifte Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) şoyle buyuruyorlar: “rabbime uc duada bulundum bunlardan ikisini kabul etti birini etmedi Rabbimden ummetimi kıtlıkla helak etmemesini istedim kabul etti Yine rabbimden ummetimi tufanla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Namazın onemi ile ilgili hadisler imagespeygamberimizinnamazileilgilikisahadisleri5adecd14bdde8 İbn'i Omer ( ra) rivayete diyor Resulullah ( sav) şoyle buyurdu Namazın dindeki yeri başın vucuttaki yeri gibidir Mecmeul’l Evsat 3 154, ( 2315) İmam Tebarani, Mu’cemu’s Sağır Ebu Derda (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
227
Hazreti Fatime Binti Kays kimdir,Fatime Binti Kays kimdir,Fatime Binti Kays hakkında bilgi Fatıma binti Kays radıyallahu anha Fatıma binti Kays radıyallahu anha Medine’ye hicret eden ilk muhacir hanım sahabilerden! Keskin zekası, goruş ve kanaatlerinde isabeti ile cevresinde tanınmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
(elimden geldiği ölçüde devamını yapacağım inşallah sizlerde bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim) Kendi kendime hanım sahabelerin hayatlarını araştırıp bir arşiv yaptım Hocalarım bana anlattıklarında bu üç hanım sahabeden çok etkilenmiştim Sizlerle paylaşmak istedim :: HİFA HATUN ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Esma binti umeys (ra) Esma binti Umeys radıyallahu anha, kocası Hz Ca’fer (ra) ile birlikte RasUlullah sallallahu aleyhi vesellem efendimizin “iki hicret sahibi iltifatına mazhar olmuş bir hanım sahabi Efendimizin baldızı MeymUne annemizin kızkardeşi Mekke’de dokuz kızkardeşiyle beraber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt