
İç Yağı Tanımı İçin Materyaller
- Bir ölçü koyun kuzu yahut dananın iç yağ
- Süzgeç ve tepsi
İç Yağı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç yağı küp küp doğrayıp tencereye alalım ve kaynatalım.
- Çabucak eriyip sıvı hal alacaktır zati.
- Tepsinin altına yağ çok sıcak olacağı için bir tencere altlığı (nevale) içinede süzgeç yerleştirelim.
- Eriyen yağı süzgeçten geçirelim.
- Üstte kalan kıkırdakları bir defa daha tencereye alıp sürekli karıştıralım yalnız bu aşamada fazla bekletmeyelim ki kıkırdaklarda yanma olmasın.
- Bu aşamada çok az yağ çıkacaktır esasen onu da süzdürelim.
- Üstteki kıkırdaklar kenara alalım(bununlada ilgili tanımım olacak yakında ✌????) bu kıkırdaklar da çok lezzetlidir bu ortada bilenler bilir????.
- Tepsiye boşalttığımız yağ bekledikçe beyaz renkte donacaktır fotoğraflardan de anlaşılacaktır. Hatta buna don yağı denmektedir.
- Donduktan sonra dolapta biraz bekletelim daha sonra çıkartıp istenilen büyüklükte kesip buzluk poşetlerine koyalım dondurucuya atalım.
- Lazım oldukça çıkartıp kullanıma hazır olacaktır.
- Kurban bayramı olması nedeniyle elime baya bir yağ geçince değerlendirip üretim aşamalarını sizlerle de paylaşmak istedim. 3 tepsi çıktı????.
- Kullanım alanları kavurma yapmak istediğinizde eti pişirdikten sonra bu yağdan ekleyebilirsiniz, köfte yaparken buzluktan çıkartıp kıymaya rendeleyebilirsiniz.
- Etle yapılan kuru yahut zerzevat yemeklerine küçük ölçüde eklenebilir.
- Diğer yağlara göre sağlıklı bir yağ olduğu söylenilmekte olup tabiiki herşey de olduğu üzere bu yağın tüketiminde de aşırıya kaçılmamalı deneyeceklere kolay gelsin????.