İç Pilavlı Piliç Dolması Malzemeler 1 adet fırında kızarmış tüm tavuk 500 gr iyi kalite pirinç 125 gr tereyağı veya margarin 4 ya da 5 bardak et suyu ya da olağan kaynamış su 80 gr dolma fıstığı 80 gr kuş üzümü 200 gr incef küp biçiminde doğranmış kuzu ciğeri Yarım bağ ince kıyılmış dereotu Yeteri kadar tuz Yeteri kadar karabiber Yeteri kadar yenibahar 2 adet ince, küp şeklinde doğranmış kuru soğan id Yapilis Tarifi Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın Ilık suda 15 dakika bekletin Tencereyi ocağın üzerine koyun İçine yağı koyun ve altını yakın 80 gr dolma fıstığını ek ederek pembeleşinceye dek kavurun Sonradan soğanı ek edin ve pembeleşinceye değin kavurun ve ciğeri ilave edin Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün Benzer tencereye koyup 5 dakika kavurun sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun ve suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır ayla getirin Piştikten sonradan dereotunu ilave ederek karıştırın Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun Her Yerde fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten daha sonra servise sunabilirsiniz