Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İç Pilav

İç Pilav

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
ic-pilav.jpg

İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı soyulmuş badem (Çiğ bademleri sıcak su ile ıslıyorum sonra soyuyorum )
  • 1.5 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane küp şeker
  • 1 su bardağı pirinç (Ben basmati kullanıyorum )
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu

İç Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuş üzümü sıcak su ile ıslanır 2 dk sonra süzülür. Zeytinyağ tencereye alınır.
  2. İçine küp küp doğranmış soğan eklenir ve şeffaf renk alana kadar kavrulur .
  3. İçine dolmalık fıstık bademde eklenir kavrulmaya devam edilir.
  4. Bütün baharatlar eklenir 1-2 çeşit kavrulur, pirinç eklenir. Şeffaf renk alana kadar kavrulmaya devam edilir.
  5. İçine kuş üzümü tuz eklenir tavuk suyu ek edilir bir defa karıştırılıp, en kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Ocağın altı kapatılır en az 20 dk dinlendirildikten sonra servis edilir.
İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt