iltasyazilim
FD Üye
İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*3 bardak tavuk suyu
*1 çay bardağı badem
*1 kahve fincanı kuş üzümü
*1 kahve fincanı çam fıstığı
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım fincan sıvı yağ
*1 silme çay kaşığı karabiber
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*1 silme çay kaşığı tarçın
*1 silme çay kaşığı yenibahar ( ben kullanmadım)
*1 tane küp şeker
*2 Adet tavuk but
İç Pilav Tarifi Yapılışı Sizlere hem göze hem mideye hitap eden lezzetli mi lezzetli davet sofralarınızı şenlendirecek bir pilav tarifim var Hep aynı şekilde pilav yapmaktan sıkıldıysanız yada yemeğe gelen misafirleriniz için değişik bir alternatif arıyorsanız işte buyrunnnnnn tarifimize
Hazırlanışı
İlk önce tavuk butlarımızı haşlayalım ve haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım ayrı birer kasede kuş üzümlerini ve bademleri sıcak suda bekletelim daha sonra bademleri soğuk suya koyup kabuklarını soyalım Sıcak sudan dolayı hemen soyulacaklardır merak etmeyın Pilav tenceremize yağımızı alıp eritiyoruz ve çam fıstıklarını ilave edip çok az kavuruyoruz Bu aşamada yağı çok yakmamaya dikkat edin Yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ve baharatları ekleyip biraz kavuruyoruz Kavrulduktan sonra tavuk suyunu, tuzu, kuş üzümlerini ve bademleri ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz Pilavımız pişerken tavukları didikliyoruz Pilav piştikten sonra didiklediğimiz tavukları ekleyip karıştırıyoruz ve biraz daha demlenmeye bırakıyoruz Veeee pilavımız hazır arzu edersenız tek kişilik olarak da servis edebilirsiniz yada benım yaptıgım gibi kek kalıbına koyup ters çevirerek dekoratif olarak farklı şekilde de servis edebilirsiniz Afiyet bal şeker olsun
*2 su bardağı pirinç
*3 bardak tavuk suyu
*1 çay bardağı badem
*1 kahve fincanı kuş üzümü
*1 kahve fincanı çam fıstığı
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım fincan sıvı yağ
*1 silme çay kaşığı karabiber
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*1 silme çay kaşığı tarçın
*1 silme çay kaşığı yenibahar ( ben kullanmadım)
*1 tane küp şeker
*2 Adet tavuk but
İç Pilav Tarifi Yapılışı Sizlere hem göze hem mideye hitap eden lezzetli mi lezzetli davet sofralarınızı şenlendirecek bir pilav tarifim var Hep aynı şekilde pilav yapmaktan sıkıldıysanız yada yemeğe gelen misafirleriniz için değişik bir alternatif arıyorsanız işte buyrunnnnnn tarifimize
Hazırlanışı
İlk önce tavuk butlarımızı haşlayalım ve haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım ayrı birer kasede kuş üzümlerini ve bademleri sıcak suda bekletelim daha sonra bademleri soğuk suya koyup kabuklarını soyalım Sıcak sudan dolayı hemen soyulacaklardır merak etmeyın Pilav tenceremize yağımızı alıp eritiyoruz ve çam fıstıklarını ilave edip çok az kavuruyoruz Bu aşamada yağı çok yakmamaya dikkat edin Yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ve baharatları ekleyip biraz kavuruyoruz Kavrulduktan sonra tavuk suyunu, tuzu, kuş üzümlerini ve bademleri ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz Pilavımız pişerken tavukları didikliyoruz Pilav piştikten sonra didiklediğimiz tavukları ekleyip karıştırıyoruz ve biraz daha demlenmeye bırakıyoruz Veeee pilavımız hazır arzu edersenız tek kişilik olarak da servis edebilirsiniz yada benım yaptıgım gibi kek kalıbına koyup ters çevirerek dekoratif olarak farklı şekilde de servis edebilirsiniz Afiyet bal şeker olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.