Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İbrahim Saracoğlu - Maydanoz Limon Kuru Tarifi

Hoş geldin! tava1 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
İbrahim Saracoğlu - Maydanoz Limon Kuru Tarifi
0
140

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Zayıflatıcı Lahana Maydanoz Limon Kuru

Zayıflatıcı etkiye sahip lahana, maydanoz ve limon kuru tarifi

Son gunlerde hızla bitkisel urunlere yonelik talep artıyor Ancak insan her gun başka bilgiyle karşılaşınca bir yerde kafası karışıyor Ozellikle zayıflama haplarına baktığımızda ceşitten gecilmiyor Bu yuzden konunun uzmanı Prof Dr İbrahim Saracoğlu’nun 40 yılı aşkın araştırmalarının sonucunda elde ettiği (evde kendi başınıza rahatlıkla hazırlayabileceğiniz) bu bilgilere kulak vermekde fayda var

Beyaz Lahana Maydanoz Limon Kuru

Uygulamadan once dikkat edilmesi gereken hususlar Bu kur icin kullanılacak malzemeler, iri yeşil sarımsı lahana, taze maydanoz ve taze sıkılmış limon suyudur Lahanaları ve maydanozları pazar yerlerinden almayı tercih etmelisin Sera lahanalarını (futbol topu buyukluğunde ve beyaz) kullanmamalısın, amaca uygun değildir Maydanozlar taze, sararmamıs ve de kucuk yapraklı olmalıdır İri yapraklı olan maydanozlar amaca uygun değildir Onlar sadece gosterişlidir

Bu kuru uygularken tokluk duygusu da hızlı bir şekilde gelişir Maydanoz ve limon suyunun beyaz lahana ile beraber kullanılmasının bir diğer avantajı da ruh sağlığının ne kadar gucleniyor olduğunu hissedebiliyor olmandır Boylece sıkıntıdan dolayı fazla yemek yemek de ortadan kalkar

Kur tamamlandıktan sonra kolayca tekrar kilo alma yatkınlığın da olmayacaktır ve kilonu uzun bir muddet koruyabildiğini goreceksin Ancak tabii ki abur cubur yememek kaydıyla

Kurun hazırlanışı

Kaynamakta olan yarım litre klorsuz suya, dort adet iri lahana yaprağını cok fazla parcalamadan (doğramadan) ilave et Ağzı kapalı olarak kısık ateşte uc dakika kaynat Uc dakika tamamlanınca kapağı acarak icerisine yarım demet taze yeşil maydanozu govde saplarıyla beraber ilave et ve kasıkla iceriğin iyice karışmasını sağla ve tekrar ağzım kapatarak iki dakika daha kaynatmaya devam et Toplam beş dakika tamamlanınca ocağın altını kapat ve ılımasını bekle Ilıdıktan sonra suzup suyunu ayır Kasık yardımıyla lahana ve maydanozlara biraz bastırarak suyunu bırakmasını sağla Cam kaba ayırdığınhaşlama suyunu dilersen uce bolerek sabah, oğle ve aksam icebilirsin Veya ikiye bolerek sabah ve akşam icebilirsin Ac karnına icilmesi cok daha etkilidir Ac karnına icmek istemiyorsan oğunlerden en erken iki saat sonra icmelisin Burada dikkat edilecek bir konu da her icimden once iki yemek kasığı taze sıkılmış limon suyu ilave edip, karıştırıp icmektir Kısaca, suzup ayırdığın lahanamaydanoz suyuna ılıyınca taze sıkılmış limon suyu ilave etme İceceğin miktar kadarına iki yemek kasığı taze limon suyu ilave edilmelidir Bu kur gunluk hazırlanmak zorundadır

Kurun hazırlama seklinde yarım demet maydanozdan bahsettim Demetlerin iceriğindeki maydanozların sayıları farklı olabilir Dort adet buyuk yaprak beyaz lahanaya ilave edilecek maydanoz sayısı 2025 adettir Maydanozların govde sapla¬rıyla beraber kullanılması gerekir

Kurun uygulanması

Yedi gun uygulama + uc gun ara + yedi gun uygulama + uc gun ara + yedi gun uygulama seklinde toplam 21 gundur

Not: Bu kuru yılda ikiuc kez uygulayabilirsiniz Ozellikle bahar aylarına girerken gelişen bahar yorgunluğuna karşı da mukemmel bir onleyicidir Kış aylarında alınan kiloları bahar mevsimine girerken bu kur sayesinde hem kolaylıkla verebilir, hem de bahar yorgunluğuna bağlı şikayetleri de yaşamamış olursunuz
 
858,505Konular
982,774Mesajlar
33,070Kullanıcılar
bkgSon üye
Üst Alt