İbrahim Saracoğlu ile Kansızlık (Anemi) icin bitkisel kur
Drİbrahim Saracoğlu,demire bağlı anemi (kansızlık) icin KerevizIspanak kurunu oneriyor
imagesibrahimsaracogluilekansizlikicinbitkiselkur5ad59620635d0
Kullanılacak olan 250 gram taze ıspanak ve 200 gram kabuğu soyulmuş kerevizdir Kaynamakta olan bir litre suyun icerisine 200 gram ince dilimlenmiş kerevizi atınız ve hafif ateşte 10 dakika haşlayınız
On dakika tamamlandıktan sonra uzerine 250 gram ıspanağı ilave ediniz ve yine ağzı kapalı olarak 5 dakika daha haşlamaya devam ediniz Daha sonra soğumaya bırakınız Soğuduktan sonra suzerek suyunu temiz bir şişeye koyunuz ve buzdolabında koruma altına alınız
Sabah ac karına veya kahvaltıdan bir saat sonra bir su bardağı icilir Akşam ac karına veya akşam yemeğinden bir saat sonra bir su bardağı icilir 15 gun muddetle sabah ve akşam icimleriyle gun atlamadan devam edilir 15 gun sonra 10 gun ara verilir
On gun aradan sonra aynı şekilde tekrar sabah ve akşam olmak uzre 15 gun kerevizıspanak kurune devam edilir Toplam 30 gunluk uygulama ile kur tamamlanmış olur
200 gram kerevizin yumrularının yerine kerevizin sadece taze ve yeşil olan yapraklarını ve saplarını da kullanabilirsiniz Uc adet saplı (dallı ve yapraklı kısımları, yaklaşık 150 gram) kereviz yeterli olabilecektir
Bu taktirde haşlama suresi uc dakikadır Uc dakika tamamlandıktan sonra 200 gram ıspanak ilave edilerek beş dakika daha haşlamaya devam edilir Ilıdıktan sonra suzulur ve temiz bir şişeye doldurulur Tuketim şekli yukarıda belirtildiği gibidir
Avokado
Haftada 2 adet tuketilecek avokado, anemiye karşı iyi bir onleyicidir Avokado anemiye karşı onleyici ve koruyucudur Destekleyici tedavi icin ise, yukarıda bahsettiğim kerevizıspanak kurudur
Drİbrahim Saracoğlu,demire bağlı anemi (kansızlık) icin KerevizIspanak kurunu oneriyor
imagesibrahimsaracogluilekansizlikicinbitkiselkur5ad59620635d0
Kullanılacak olan 250 gram taze ıspanak ve 200 gram kabuğu soyulmuş kerevizdir Kaynamakta olan bir litre suyun icerisine 200 gram ince dilimlenmiş kerevizi atınız ve hafif ateşte 10 dakika haşlayınız
On dakika tamamlandıktan sonra uzerine 250 gram ıspanağı ilave ediniz ve yine ağzı kapalı olarak 5 dakika daha haşlamaya devam ediniz Daha sonra soğumaya bırakınız Soğuduktan sonra suzerek suyunu temiz bir şişeye koyunuz ve buzdolabında koruma altına alınız
Sabah ac karına veya kahvaltıdan bir saat sonra bir su bardağı icilir Akşam ac karına veya akşam yemeğinden bir saat sonra bir su bardağı icilir 15 gun muddetle sabah ve akşam icimleriyle gun atlamadan devam edilir 15 gun sonra 10 gun ara verilir
On gun aradan sonra aynı şekilde tekrar sabah ve akşam olmak uzre 15 gun kerevizıspanak kurune devam edilir Toplam 30 gunluk uygulama ile kur tamamlanmış olur
200 gram kerevizin yumrularının yerine kerevizin sadece taze ve yeşil olan yapraklarını ve saplarını da kullanabilirsiniz Uc adet saplı (dallı ve yapraklı kısımları, yaklaşık 150 gram) kereviz yeterli olabilecektir
Bu taktirde haşlama suresi uc dakikadır Uc dakika tamamlandıktan sonra 200 gram ıspanak ilave edilerek beş dakika daha haşlamaya devam edilir Ilıdıktan sonra suzulur ve temiz bir şişeye doldurulur Tuketim şekli yukarıda belirtildiği gibidir
Avokado
Haftada 2 adet tuketilecek avokado, anemiye karşı iyi bir onleyicidir Avokado anemiye karşı onleyici ve koruyucudur Destekleyici tedavi icin ise, yukarıda bahsettiğim kerevizıspanak kurudur