Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz. Muhammedin dua ile ilgili hadisleri

Hz. Muhammedin dua ile ilgili hadisleri
0
202

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Peygamberimizin dua ile ilgili hadisleri nelerdir?
Dua ile ilgili hadisler

* Acele etmediği muddetce herbirinizin duasına icabet olunur Ancak şoyle diyerek acele eden var: Ben Rabbime dua ettim duamı kabul etmedi
* Allah'a dua eden herkese icabet eder Bu icabet, ya dunyada peşin olur, ya da ahirete saklanır, yahut da dua ettiği miktarca gunahından hafifletilmek suretiyle olur, yeter ki gunah taleb etmemiş veya sılaı rahmin kopmasını istememiş olsun, ya da acele etmemiş olsun
* Dua ibadetin kendisidir
* Dua, inen ve henuz inmeyen her musibet icin faydalıdır Kazayı sadece dua geri cevirir Oyle ise sizlere dua etmek gerekir
* Duadan bıkkınlık gostermeyiniz Cunku dua ile beraber olan hic kimse helak olmamıştır
* Ezanla kaamet arasında yapılan dua reddedilmez
* Kardeşinin gıyabında dua eden hicbir mu'min yoktur ki melek de: Bir misli de sana olsundemesin
* Kime dua kapısı acılmış ise ona rahmet kapıları acılmış demektir
* Sizden biri dua edince Ya Rabb! Dilersen beni affet! Ya Rabb dilersen bana rahmet et!demesin Bilakis, ısrarla istesin, zira Allah Teala Hazretleri'ni kimse zorlayamaz
* Uc dua rededilmez: Mazlumun duası, misafirin duası, babanın evladına duası

Similar threads

Dua İle İlgili Hadisi Şerifler Dua ile ilgili hadisler şunlardır: Acele etmediği muddetce herbirinizin duasına icabet olunur Ancak şoyle diyerek acele eden var: Ben Rabbime dua ettim duamı kabul etmedi Allahım, beni sana fakir olmakla zengin kil ve senden mustagni olmakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
Peygamberimizin dua ile ilgili hadisleri nelerdir? Dua ile ilgili hadisler * Acele etmediği müddetçe herbirinizin duasına icâbet olunur Ama şöyle diyerek acele eden var: Ben Rabbime dua ettim duamı kabul etmedi * Allah'a dua eden herkese icâbet eder Bu icâbet, ya dünyada peşin olur, veya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
355
Dua İle İlgili Hadisi Şerifler Dua ile ilgili hadisler şunlardır: Telaş etmediği müddetçe herbirinizin duasına icâbet olunur Fakat şöyle diyerek acele eden var: Ben Rabbime dua ettim duamı kabul etmedi Allahım, beni sana fakir olmakla zengin kil ve senden müstagni olmakla fakirleştirme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
335
Ey Hak yolunun yolcusu! Şunu bilmiş ol ki, duanın faydaları üç bölümdür. Hicap (belaları önleme), günahların affedilmesi ve kulun derecesinin yükselmesi. Kim; şartlarına uygun dua eder, Allah’tan isterse, duası kabul olunur; kazananlardan, dünya ve ahirette kurtuluşa erenlerden olur. Selef...
Cevaplar
0
Görüntüleme
443
Duamız neden kabul olmuyor Bu konu hakkında Ustad Bediuzzaman şoyle buyurmuştur: “Eğer ki dersen: “Ben cok dua ediyorum, kabul olmuyor Halbuki ayet umumidir… Her duaya cevap var ifade ediyor Misal: Hasta olan bir cocuk şoyle cağırır: “Ey Hekim! Bana bak Hekim: “Lebbeyk der… “Ne istersin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
293
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt