nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Hz Muhammed'in insan olmasının yanı sıra peygamberliğinden kaynaklanan bir takım özellikleri vardır Onu diğer insanlardan ayıran en kayda değer nitelik, Allah'tan vahiy almasıdır Kur'anı Kerim'de bu konuya şöyle uyarı çekilmektedir;
De ki: Ben, yalnızca sizin gibi bir beşerim (Şu var ama) bana, İlah'ınızın, yalnızca bir ilah olduğu vahyolunuyor
Hz Muhammed kırk yaşında iken 610 yılının ramazan ayında Kadir Gecesi vahiy meleği Cebrail aracılığı ile Allah'tan ilk vahyi almış ve peygamber olarak görevlendirilmiştir
Görülüyor fakat Peygamber efendimizi öteki insanlardan ayıran en büyük nitelik Allah'tan vahiy almasıdır Bunun yanı sıra O'nu diğer peygamberlerden ayıran özellikleri de bulunmaktaydı Bunlar;
1 Hatemül Enbiyadır
2 İnsanlara, cinlere ve aleme gönderilmiştir
3 Yaratılmışların en efdalidir
4 Şeriatı diğer peygamberlerin şeriatlarının hükmünü kaldırmıştır
5İnsanın din ve dünya saadeti için, daima ve mekanda kafidir *
De ki: Ben, yalnızca sizin gibi bir beşerim (Şu var ama) bana, İlah'ınızın, yalnızca bir ilah olduğu vahyolunuyor
Hz Muhammed kırk yaşında iken 610 yılının ramazan ayında Kadir Gecesi vahiy meleği Cebrail aracılığı ile Allah'tan ilk vahyi almış ve peygamber olarak görevlendirilmiştir
Görülüyor fakat Peygamber efendimizi öteki insanlardan ayıran en büyük nitelik Allah'tan vahiy almasıdır Bunun yanı sıra O'nu diğer peygamberlerden ayıran özellikleri de bulunmaktaydı Bunlar;
1 Hatemül Enbiyadır
2 İnsanlara, cinlere ve aleme gönderilmiştir
3 Yaratılmışların en efdalidir
4 Şeriatı diğer peygamberlerin şeriatlarının hükmünü kaldırmıştır
5İnsanın din ve dünya saadeti için, daima ve mekanda kafidir *