Hyundai Başkanı, sus payı cezasını çocuk bakarak ödüyor Dünyanın en dinç işadamlarından biriyken, rüşvet, zimmet ve siyasi manipülasyondan suçlu bulunan Hyundai’nin Idare Heyeti Başkanı Chung MongKoo, yetim çocuklar yurdunda cezasını çekmeye başladı Dünyanın en büyük 6’ncı otomotiv şirketi Hyundai’nin 70 yaşındaki patronu Chung MongKoo’un 3 takvim hapis cezası onaylanmıştı Yasalar gereği hapse girmekten kurtulan Koo, kimsesiz çocuklar yurdunda sosyal hizmet cezasından kaçamadı Yerleri paspaslıyor Güney Kore’de bir sosyal hizmetler yurdunda cezasını çekmeye başlayan Chung MongKoo, yerleri süpürüp, paspaslıyor Chung MongKoo kimsesiz bebeklere biberonla süt içirirken, engelli çocukları da yürüş yapması için açık havada çıkarıyor Chung MongKoo kuşkusuz, öksüz çocukları besleyen, enlellileri yürüyüşe çıkaran dünyanın en güçlü isimlerinden biri Hiç davacı yok Chung MongKoo yaptığı işten şikayetçi olmadığını açıkladı ve çocuklarla ilgilendiğini bildiren videolarda Koo, yaptığı işten oldukça keyif alıyor görünüyor Onbir torunu olduğunu anlatan Chung MongKoo Benim zaten 11 torunum var Hemen bu çocuklar da bana ailemden biriymiş gibi geliyordedi Yetim çocuklar ise, Güney Kore’nin ve dünyanın sayılı zenginleri arasında bulunan Chung MongKoo’nun kim olduğuna dair en küçük bir fikirleri yok Hyundai’nin başkanı, geçen sene şirket fonundan zimmetine yaklaşık 100 milyon dolar para geçirdiği ve yetkilerini kötüye kullandığı suçlamalarıyla yargılandığı davada 3 sene hapis cezasına mahkum edilmişti Koo, Hyundai’ye alt iştirakler aracılığıyla, yasadışı örtülü fonlar oluşturulmasında sorumluluğu olduğunu kabul etmişti Baştan seçilmişti Hyundai Motor hissedarları, zimmetine para geçirmekten 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Chung MongKoo’yu geçen mart ayında yeniden başkan olarak seçmişti Chung MongKoo’nun 3 yıldır yürüttüğü görevine devam etmesi yönünde karar çıkmıştı 2007 yılında aldığı hapis cezası koşullara bağlı olarak ertelenen Koo’nun her yerde seçilmesine yalnızca bir ana hissedar karşı oy kullanmıştı hurriyetcom