Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Huy

Huy
0
174

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Tirmizi, Rad 11, (1162); Ebu Davud, Sunnet 16, (4682)

1647 Hz Ebu'dDerda (radıyallahu anh) anlatıyor: ResUlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: Kıyamet gunu, mu'minin mizanında guzel ahlaktan daha ağır basan bir şey yoktur Allah Teala hazretleri, cirkin duşuk soz ve davranış) sahiplerine buğzeder

Tirmizi, Birr 62, (2003, 2004); Ebu Davud, Edeb 8, (4799);

Tirmizi'nin bir rivayetinde şoyle dennıiştir: Guzel ahlak sahibi, ahlakı sayesinde, namaz ve oruc sahibinin dereceisine ulaşır

1648 Hz Cabir (radıyallahu anh) anlatıyor: ResUlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: Bana en sevgili olanınız, kıyamet gunu de bana mevkice en yakın bulunacak olanınız, ahlakca en guzel olanlarınızdır Bana en menfur olanınız, kıyamet gunu de mevkice benden en uzak bulunacak olanınız, gevezeler, boşboğazlar ve yuksekten atanlardır(Cemaatte bulunan bazıları): Ey Allah'ın ResUlu! Yuksekten atanlar kimlerdir`?diye sordular Onlar mutekebbir (buyukluk taslayan) kimselerdir!cevabını verdi

Tirmizi, Birr '77, (2019)

1649 Nevvas İbnu Sem'an (radıyallahu anh) anlatıyor: ResUlullah (aleyhissalatu vesselam)'a iyilik (birr) ve gunah hakkında sordum Bana şu cevabı verdi: İyilik (birr), guzel ahlaktır Gunah da icini rahatsız eden ve başkasının muttali olmasından korktuğun şeydir

Muslim, Birr 15, (2553); Tirmizi, Zuhd 52, (2390)

Similar threads

5180 Ebu Said ve Ebu Hureyre radıyallahu anhuma anlatıyorlar: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Allah Teala hazretleri şoyle dedi: Buyukluk ridamdır, izzet de izarımdır Kim bu iki şeyde benimle niza ederse ona azab veririm Muslim, Birr 136; Ebu Davud, Libas 29, (4090)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
216
4291 Hz Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz? Allah ve ResUlu daha iyi bilir!dediler Bunun uzerine: Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!acıklamasını yaptı Orada bulunan bir adam: Ya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
195
4281 İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor ResUlullah aleyhissalatu vesselam (bir gun): Siz aranızda kimi pehlivan addedersiniz?diye sordu Ashab radıyallahu anhum: Erkeklerin yenmeye muvaffak olamadığı kimseyi!dediler ResUlullah aleyhissalatu vesselam: Hayır, dedi, gercek pehlivan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
152 Ebu Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Bir adam gelerek: Ey Allah'ın ResUlu iyi davranıp hoş sohbette bulunmama en ziyaade kim hak sahibidir?diye sordu Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam): Annen!diye cevap verdi Adam: Sonra kim?dedi, ResUlullah (aleyhissalatu vesselam) Annen!diye cevap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
4658 Ebu Hureyre ve Ebu Said radıyallahu anhuma'nın anlattıklarına gore, ResUlullah aleyhissalatu vesselam şoyle buyurmuştur: Mu'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir uzuntu hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mu'minin gunahından bir kısmını mağfiret...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
858,519Konular
981,219Mesajlar
31,081Kullanıcılar
hasan145788Son üye
Üst Alt