
Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 125 gram margarin (Yarım paket)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tane kivi
- 1 paket bitkisel kivi jölesi
Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bitkisel jölemizi bi kaseye alıp 2, 5 su bardağı sıcak su döküyoruz.
- Güzelce çırpıp kaselerimize eşit bi şekilde bölelim.
- Tamamen donduktan sonra üzerine ince dilimlediğimiz kivimizi bırakalım.
- Tenceremizi ocağa alıp 125 gram margarini eritelim.
- Ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü ve şekeri ilave edip güzelce topak kalmayacak şekilde çırpalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra çırpmaya devam edelim. Yaklaşık 5 dakika kadar daha pişirip vanilyayı ilave edelim. Son kez çırpıp ocaktan alalım. Eğer topak kalırsa blandrla çektirebilirsiniz.
- Eşit bi şekilde kaselere bölüp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- 2-3 saat dinlendikten sonra ters çevirip servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.