Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hurmalı Kek

Hurmalı Kek
0
160

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER

3 adet yumurta 34 su bardağı toz şeker 12 su bardağı yoğurt (ya da krema) 12 su bardağı zeytinyağı 10 adet büyük boy (etli) hurma 12 su bardağı ince çekilmiş badem içi 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı kakao 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Karamel kreması için:

34 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı su 3 damla limon suyu 100 ml sıvı krema 100 gram tereyağı

NASIL YAPILIR?

Karamel kreması hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir sos kabına alın Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan sos kabını aralarda sallayarak şekerin karamelize olmasını sağlayın Yüksek ateşte şekerin yanmamasına dikkat edin Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın Kısık ateşte 23 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın Sıcağı sıcağına cam ya da seramik bir kavanoza boşaltın ve kısa bir süre bekletin Sonrasında soğuk tereyağıyla çırpıp krema kıvamına getirin Buzdolabında bekletin Kek yapımına geçmeden önce çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları küçük küpler halinde kesin Hurmalı kek için; yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın Mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar karıştırın Yoğurt ve zeytinyağını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Elenmiş un, kabartma tozu, ince çekilmiş badem içi, tarçın ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra çırpılmış sıvı malzemelere katın Son olarak karıştırdığınız ve kıvam alan kek karışımına hafifçe unlanmış hurma küplerini katın Hazırladığınız kek harcını tereyağıyla yağlanmış ve hafifçe unlanmış kek kalıbı ya da fırın tepsisine dökün Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35 dakika kadar pişirin Fırın ısısında içini çeken ve kısa bir süre dinlenen keki kalıbından ters çevirerek servis tabağına alın Üzerini hazırladığınız karamel kremasıyla kaplayıp dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın


 

Similar threads

MALZEMELER 5 adet büyük boy yumurta akı 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı vanilya özütü 1 çay kaşığı elma sirkesi 1 tatlı kaşığı mısır nişastası Kreması için: 200 ml şekersiz çiğ krema 3 yemek kaşığı pudra şekeri Karamel için: 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı su 1 çay kaşığı taze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
MALZEMELER 1,5 su bardağı toz şeker 12 su bardağı su 4 damla limon suyu 75 gram tereyağı 125 ml sıvı krema NASIL YAPILIR? Karamel hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir sos kabına alın Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan sos kabını aralarda sallayarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Malzemeler1,5 su bardağı toz şeker 12 su bardağı su 4 damla limon suyu 75 gram tereyağı 125 ml sıvı krema Püf Noktası Şekeri yakmadan kahverengi bir renk alana kadar pişirmeye dikkat edin Karamelize olan toz şekeri karıştırmayın, kabın kenarlarına bulaştırmayınKoyu bir renk almaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
İngiliz mutfağından nefis mi nefis bir tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Sticky toffee pudingi, aslında sosla hazırlanan bir kek tarifidir. Hurmalı kek harcını fırında pişirdikten sonra, tofee sosu ile tatlandırıyoruz. Üzerine dondurma ekleyerek servis ediyoruz. Geriye sadece bu lezzetin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
MALZEMELER 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı tam yağlı süt (1 yemek kaşığı elma sirkesiyle karıştırılacak) 100 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtülecek) 12 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt