
Hurma Tatlısı (Sütlü) Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 185 gram hurma
- 1 paket vanillin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 2 silme yemek kaşığı un
Hurma Tatlısı (Sütlü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hurmalar yeterlice yıkanır ve kuruladıktan sonra çekirdekleri çıkartılır.
- 1 litre sütten yarım çay bardağı süt ile hurmalar rondodan çekilir ve püre haline getirilir.
- Tencereye vanillin ve hurma püresi hariç tüm materyaller eklenir ve ocağa konur. Karıştıra karıştıra hafif yoğunlaşması sağlanır (Kaynayana kadar aslında koyulaşır)
- Ocağın ıssısı hafife indirilir, vanillin ve hurmalar eklenir. Aşağı üst 3 dakika karıştırılarak kaynatılır.
- Hazır olan tatlı kaselere konur ve soğuduktan sonra servis edilir.
- Kullanılan hurmaların kabuğunun yumuşak olanı tercih edin.
- Kullanılan hurmanın cinsine nazaran tatlının kalınlaşması değişir. Kolay, süratli ve hafif tatlı severlere birebir. Vanillin tercih etmiyorsanız kullanmaya bilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.