Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hurma Tatlısı (Sütlü)

Hurma Tatlısı (Sütlü)
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hurma-tatlisi-sutlu.jpg

Hurma Tatlısı (Sütlü) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 185 gram hurma
  • 1 paket vanillin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 2 silme yemek kaşığı un

Hurma Tatlısı (Sütlü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hurmalar yeterlice yıkanır ve kuruladıktan sonra çekirdekleri çıkartılır.
  2. 1 litre sütten yarım çay bardağı süt ile hurmalar rondodan çekilir ve püre haline getirilir.
  3. Tencereye vanillin ve hurma püresi hariç tüm materyaller eklenir ve ocağa konur. Karıştıra karıştıra hafif yoğunlaşması sağlanır (Kaynayana kadar aslında koyulaşır)
  4. Ocağın ıssısı hafife indirilir, vanillin ve hurmalar eklenir. Aşağı üst 3 dakika karıştırılarak kaynatılır.
  5. Hazır olan tatlı kaselere konur ve soğuduktan sonra servis edilir.
  6. Kullanılan hurmaların kabuğunun yumuşak olanı tercih edin.
  7. Kullanılan hurmanın cinsine nazaran tatlının kalınlaşması değişir. Kolay, süratli ve hafif tatlı severlere birebir. Vanillin tercih etmiyorsanız kullanmaya bilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt