iltasyazilim
FD Üye
Hurma Tatlısı (Sivas Yöresi Kalbura Bastı) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*Yarım paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*Dövülmüş ceviz
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Hurma Tatlısı (Sivas Yöresi Kalbura Bastı) Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlıyoruz bunun için şekeri suya karıştırıp kaynatıyoruz ve kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu ekliyoruz ve ılımaya bırakıyoruz
Bir yoğurma kabına malzemeleri alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Hamurdan elimizle küçük parçalar alıp rendenin üzerine hafif bastırıp şekil veriyoruz Önceden ısıttığımız fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Fırından çıkan tatlıyı 1 dk kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz
*
*2 adet yumurta
*Yarım paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*Dövülmüş ceviz
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Hurma Tatlısı (Sivas Yöresi Kalbura Bastı) Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlıyoruz bunun için şekeri suya karıştırıp kaynatıyoruz ve kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu ekliyoruz ve ılımaya bırakıyoruz
Bir yoğurma kabına malzemeleri alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Hamurdan elimizle küçük parçalar alıp rendenin üzerine hafif bastırıp şekil veriyoruz Önceden ısıttığımız fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Fırından çıkan tatlıyı 1 dk kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz
*